maandag 4 februari 2013

geld verdienen

Onze kinderen hebben hebben een folderwijk, dus lopen ze door weer en wind de folders te bezorgen.Regelmatig loop ik mee voor de gezelligheid ( maar natuurlijk ook om te helpen) De folderwijk die ze nu hebben is niet zo groot en lopen ze in ongeveer een uur.Het bedrag dat kinderen ervoor ontvangen is sinds een paar maanden erg verandert. Vroeger moesten ze zelf invouwen en lopen en leverde dat ongeveer 11-13 euro op per keer. Tegenwoordig is de folderorganisatie overgegaan naar kant en klaar gevouwen aanleveren en verdienen ze ongeveer 2-3 euro per keer.Dat was wel even slikken voor de kinderen. Eerst wilde ze stoppen maar ik heb toen wel aangegeven dat ze doordat ze wat extra's verdienen ook wat meer met hun geld kunnen doen. Ze hebben toen toch besloten door te gaan. Ze mochten die keuze zelf maken maar ik vind het wel goed dat ze het toch nog doen daar leren ze ook weer van.

Dus vandaag even met ze mee gelopen en we praten dan over van alles en nog wat dus erg gezellig. We praten over school maar ook dingen die we zien tijdens het wandelen. Daarna gauw weer naar huis en eten .
Het is grappig hoe onze kinderen verschillen , de een geeft veel om geld de ander niet , de andere helpt altijd mee in huis en komt ook met zijn geld uit en kan ook nog sparen  en ander is heel kritisch welke bijbaan dat kind leuk vind, een ander wil geen bijbaan omdat diegene alles opzij zet om naast studie topsport te doen.
Zoveel kinderen zoveel verschillen, we voeden ze op dezelfde manier op.Het is leuk om te zien hoe dat zich ontwikkelt in de loop van de jaren.

2 opmerkingen:

  1. Ik vind folderwijken een prachtige manier voor kinderen om kennis te maken met een baantje. Mijn zoon had eerst een wijk in de stad, en nu heeft hij er eentje op het platteland!

    BeantwoordenVerwijderen