donderdag 6 september 2012

Digitaal kasboek

Ik gebruik een excelsheet om alle  inkomsten en vaste lasten in kaart te brengen. Heel simpel links alle inkomsten en rechts alle vaste  uitgaven. De posten boodschappen en extra's heb ik berekend aan de hand van uitgaven van voorafgaande jaar.Hierbij ben ik mee begonnen in 2005 en tot nu toe houd ik het nog steeds bij. Ongeveer 3 keer per jaar up-date ik het overzicht indien nodig en sla ik het opnieuw op( zo kan ik oude versies nog erbij pakken om te vergelijken)

En kasboek was voor mij te tijdrovend ( daar denkt niet iedereen zo over maar ik krijg het niet voor elkaar naast mijn drukke leven) Door alle verhalen en blogs word je vaak weer aan het denken gezet waardoor je toch weer nieuwe ideeën op doet.

Afgelopen weekend ( ik had voldoende tijd want mijn man was in het buitenland) toch eens gaan kijken naar een digitaal huishoudboekje ,liefst niet te ingewikkeld. Ik ben terecht gekomen bij mijn eigen bank en heb het Tim ( van ING) huishoudboekje in gebruik genomen. Het eerst jaar mag je gratis  proberen en vanaf het 2e jaar moet je een bedrag betalen ( ik weet niet of ik dat ga doen maar eerst maar even uitproberen ) Ik ben ermee aan de slag gegaan en dezelfde dag was alles bijgewerkt en worden de betalingen gesorteerd op uitgaven.Best Handig!

Tim geeft ook aan op welke posten ik het meeste uitgeef en of dat meer is als een gemiddeld gezin.
Nou je raadt het al: nummer 1 zijn de woonlasten ( hypotheken) haha! Daar heb ik geen kasboek voor nodig.................... Waar ik bijvoorbeeld minder aan uitgeef als gemiddeld was winkelen en vrije tijd. Daarnaast maak ik weinig gebruik van geldopnames, dat klopt ik Pin meestal alles behalve de boodschappen , ik pin 1 vast bedrag voor de maand en daar moet ik het mee doen.


2 opmerkingen:

  1. Zo'n kasboek, digitaal of niet, werkt bij mij maar zelden. Even wel, maar echt bijhouden lukt nog niet echt. Wel houd ik veel bij in een zogenaamd Spaarplan. Daar staat alles over de hypotheek in, plannen voor bepaalde spaarprojecten, hoeveel er nog op rekeningen staat en hoeveel er nog af gaat, vaste lasten, enzovoorts.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is een kwestie van uitproberen wat het beste bij jou past en wat daardoor vol te houden is.

    BeantwoordenVerwijderen