dinsdag 20 november 2012

kritisch


Deze maand besloten om weer kritisch naar de inkomsten en uitgaven te kijken. Ik merk toch dat alle kleine verhogingen er toch voor zorgen dat ik mijn spaargeld soms moet aanbreken en dat wil ik eigenlijk niet.
Als er in een maand wat grotere rekeningen komen dan loop het niet goed.Komende maand moet mijn auto gekeurd worden en dat brengt meestal wel weer extra kosten met zich mee en om alvast te voorkomen dat ik dan in de decembermaand vast loop ben ik al begonnen met kritisch alles weer onder handen te nemen.

Ik ga deze week ook de zorgverzekeringen regelen , we hebben definitief besloten dat we beide voor een hoger risico gaan en dus minder premie gaan betalen. Tot nu toe hebben we dit jaar maar heel weinig extra risico gehad ( en dat is fijn) dus gaan we het risico nemen om de eigen bijdrage te verhogen.

Verder ben /blijf ik kritisch op de weekboodschappen, ik merk dat ik erg op moet letten dat ik niet over mijn budget ga Komt ook omdat ik vaak extra inkoop als het een aanbieding is  van een product dat wij  gebruiken( waspoeder, koffie, kaas e.d.) Van de week heb ik ook nog een verjaardag waarbij de gasten blijven eten ( omdat de meeste van ver komen), dus ben ik al bezig met de voorbereidingen.

Wij maken bij de koffie zelf de taarten en onze kinderen maken de cupcakes voor de kindervisite. Voor de gasten die rond de lunch komen maak ik groentesoep, bladerdeeghapjes en broodjes. Voor de gasten die in de middag langskomen maak ik caribische kip en hampreitaart. Gelukkig kunnen we veel dingen van tevoren al maken dat scheelt veel tijd. We vieren 1 x per jaar alle verjaardagen tegelijkertijd voor de familie/vrienden die niet echt in de buurt wonen vandaar de uitgebreide variant met lunch en eten. Omdat ik al een paar weken bezig ben met de voorbereidingen, heb ik al wat boodschappen ( aanbiedingen) in huis dus dat scheelt weer de kosten.

p.s.  de winterfair was erg leuk, we zijn niet echt beladen thuis gekomen maar hebben wel genoten en hebben nog wat leuke cadeautjes voor Sinterklaas gevonden.
We zijn  nog naar een lezing van Annemarie van Gaal geweest en we hebben Charly Luske zien optreden, wat kan een stem.5 opmerkingen:

 1. Veel plezier met de verjaardag alvast! Leuk, zelf taarten bakken enzo :)

  Lage budgetten staan wel mooi in excel maar zijn niet altijd realistisch he? Hoop dat je auto zonder kleerscheuren door de keuring komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ook leuk is voor mee etende gasten: hartige cupcakes, oftewel eigenlijk quiches in cupcake vormen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je geen lekkere vleesloze gerechten voor visite? dat scheelt in prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spannend altijd zo'n apk keuring. Wij mogen in januari weer, ondanks dat ik ervoor gespaard heb houd ik mijn hart vast

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, het blijft altijd spannend een apk keuring.

  Groet,

  Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen