zaterdag 2 februari 2013

Hoe hard we ook knokken het lijkt nooit genoeg


Soms lijkt het nooit genoeg en overvalt mij een soort moedeloosheid.Ik heb er al eerder over geschreven maar de lijn tussen normaal leven en armoedeval is erg dun ,Je kan je baan verliezen, minder werk hebben, je huis niet kunnen verkopen, of ziek worden. Bij alle genoemde situaties krijg je te maken met inkomensverlaging. Wij lopen er weer tegenaan dat we ons huis maar niet verkocht krijgen en dat dat een enorme invloed op ons leven heeft.We hebben op dit moment toch weer te maken met tegenslag en zijn weer bezig met een nieuwe strategie te bedenken. Hoe kunnen we nog zuiniger leven , wat kunnen we nog schrappen en hoe zorgen we ervoor dat we onze hypotheken maandelijks kunnen blijven betalen. Wij strijden al zolang en soms zie ik het niet meer. Ik moet zeggen dat ik dat zelden laat zien en altijd opgewekt blijf en strijdbaar ( maar diep in mijn hart moet ik soms zo zuchten en het verdriet wegslikken )

.Maar soms ..... soms denk ik, komt er nog licht aan het einde van de tunnel. Waar blijft die leuke  enthousiaste koper die ziet hoe leuk ons oude huis is en welke mogelijkheden het heeft ( en een hypotheek kan krijgen van de bank) Wij hebben gekozen voor een andere woonplaats maar als ik mijn huis mee had kunnen nemen had ik daar voor gekozen. Zucht.... weet iemand nog een leuke koper.

Natuurlijk weten wij hoe lastig het is op dit moment maar al 4 jaar dubbele lasten hebben is best pittig.
Wij zetten er alles voor opzij en proberen daarnaast ook onze kinderen een fijne jeugd te geven. Dus dat is constant alert zijn op de financiën en altijd kijken welke mogelijkheden er nog wel zijn en hoe we ook  nog zuiniger kunnen leven.Manlief en ik hebben er samen al over gesproken , waarschijnlijk gaan we nog meer letten op de dagelijkse boodschappen ( er zit niet veel rek in maar alle kleine beetjes helpen) en kijken we nogmaals naar alle vaste lasten ( ik denk dat daar ook niet meer zoveel rek inzit maar wellicht zien we iets over het hoofd) Gaandeweg heb ik al zoveel omgezet naar goedkopere leveranciers dat er niet veel meer te halen is.

En  tot die tijd denken we vooral positief  en in vooruitgang.Natuurlijk komt er ( ooit) een leuke koper en die is op slag verliefd op ons huis en koopt het ook gelijk en leeft er nog lang en gelukkig .Tot die tijd kop op , hoofd vooruit en gaan..... ( gelukkig dan manlief en ik daar altijd wel hetzelfde in zitten )


22 opmerkingen:

 1. Hoi Annelieya,

  Wat balen, je zou er moedeloos van worden. Ik heb respect voor de manier waarop jullie je schouders eronder zetten!

  Waarschijnlijk hebben jullie dit al lang gedaan:een interieurstyliste jullie huis laten inrichten. Kan soms verassend werken heb ik begrepen.

  Geniet van je gezin vandaag. Dat is onbetaalbaar.

  Groeten van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je heb 7 magere en 7 vette jaren. Dat is een slogan waar ik me in zware tijden aan vast houd. Misschien kan dit ook een houvast worden. Moet je de 7 jaar niet al te letterlijk nemen. Maar de spreuk naar regen komt zonneschijn vind ik altijd zo gemakkelijk geroep. Lijkt het of het allemaal wel mee valt.
  Nee ik neem mijn petje af, 4 jaar met dubbele lasten is zwaar en als je dan de kinderen ook nog eens zo onbezorgde jeugd wil geven. Zal je wel geregeld in stilte leiden.
  Ik hoop dat er snel een einde mag komen, aan de dubbele lasten, maar vooral dat je de kracht mag krijgen om door te gaan met elkaar.

  Je doet goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die van die 7 magere en 7 vette jaren, daar houd ik me ook aan vast. Toen wij nog midden in de zware jaren zaten hebben we af en toe wel verzucht of die 7 magere jaren nou NOG niet om waren...

   Best lang hoor... 7 jaar.

   Verwijderen
  2. In geval van huizenmarkt waren het wel 50 vette jaren dus dan vallen die 7 magere wel heel erg mee en dubbele hypotheek aangaan te tijde van crisis is zeer onverstandig geweest.

   Verwijderen
  3. Dat klopt , ik had mijn huis dan ook al ruim voor de crisis gekocht maar de opleverdatum was pas het jaar daarna ( dus eigenlijk ruim 5 jaar geleden) en heb nu dus 4 jaar dubbele lasten.

   Groetjes Annelieya

   Verwijderen
 3. Ik ben op je blog terecht gekomen via Spaarcentje en ik wil je even veel sterkte wensen.

  Heb je al geprobeerd om via Facebook een linkje te delen en te vragen of jouw vrienden dat ook weer doen? Op die manier breng je het huis bij veel mensen onder de aandacht...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel sterkte, vier jaar dubbele lasten is niet niets... Is er misschien nog iets met de prijs te doen? Evt andere makelaar? Een speciale actie?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik herken dat helemaal, en ik kan je zeggen dat je echt echt waar er weer uit komt en dan voel je je zo sterk en ben je zo trots op jezelf! echt!
  hou vol hoor,
  Bibje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier verhuren meerdere mensen hun leegstaande huis. Hebben ze minimaal de kosten eruit en sommige hebben zelfs "winst". Het lijkt eng, maar valt in de praktijk erg mee.

  Je kunt er ook overdenken om beide huizen te koop te zetten en te kijken welke het eerst verkoopt. Heek vervelend om mogelijk uit je nieuwe huis te moeten, maar het is het gemis van de zorgen waard!

  Gr. Chanel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt vreselijk voor jullie dit! Voor je kinderen wil je gewoon het beste. Heel veel kracht en wijsheid gewenst en ik hoop dat het huis snel is verkocht binnenkort!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zou misschien eens een styliste erin kunnen laten, alle muren fris wit verven, mooie foto's maken met leuke meubels, en met een iets verlaagde vraagprijs het bij een andere makelaar te koop zetten.

  Wat je ook uithaalt, volgens mij blijft het een kwestie van puur geluk hebben als je nu je huis verkoopt. Sterkte ermee. Je doet het super, alles beter dan je kop in het zand te steken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waarom zet je hier niet een link naar je huis? Je weet nooit hoe een koe een haas vangt. Ik wil ook best een link naar je huis neerzetten. Ik heb 85.000 pageviews per maand en er hoeft maar 1 geïntersseerde tussen te zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. kop op meisje, je bent mijn grote voorbeeld, respect voor jouw en je hubbie en je gezinnetje, geniet van wat je al hebt bereikt, en dat is echt HEEL wat, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Pfff 4 jaar dubbele lasten is lang zeg. Echt heel knap dat jullie dat rondbreien. Petje af.

  Ik hoop van harte dat jullie oude huis dit jaar verkocht wordt. Ondertussen sterkte gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi, ik volg je blog al even. Ik heb ons huis vorig jaar verkocht. Wij woonder er nog geen jaar dus moest er nog veel gedaan worden. Te koop gezet, weinig reacties of het was te klein...zucht. Tot ik op een gegeven moment er zo klaar mee was dat ik me suf heb gekeken naar woonplaatjes en een plan had gemaakt. Iedereen die had gezegd als er wat is vraag je maar. Lijst met namen en klussen opgesteld, materialen gehaald en 2 weken me suf gewerkt. Alles gewit, de helft aan meubelen eruit, de goedkoopste laminaat gelegd. Opnieuw laten plaatsten op funda (lees veel druk op de makelaar gezet tenslotte betaal ik), en yes na 2 weken was hijweg. Heeft me wel wat gekost, moest wel zakken met de prijs maar dat was de keuze waard tegenover de stress. Ik bedoel te zeggen dat je alles aan moet pakken wat je kan bedenken. Zag al tips van linkjes plaatsen etc. Succes en kopop.
  GRt Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is nog eens een prima actie! Niet bij de pakken neer gaan zitten, maar hard aan de slag gaan en zo je huis te verkopen. Respect. Heel goed gedaan!!

   Gr. Chanel

   Verwijderen
 13. Is het programma uitstel van executie niet iets voor jullie?
  Ik vind het heel erg knap hoe jullie het allemaal doen.
  Diep respect ervoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. pfff......en ik dacht dat ik het zwaar had.
  respect voor jullie, en hopelijk komt er gauw
  een koper voor jullie huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Pff ik herken dat moedeloze gevoel. Respect hoe je het dat toch positief blijft bekijken en nog naar mogelijkheden zoekt. Hopelijk komt die koper heel snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Via, via ben ik op je blog gekomen. Heel veel sterkte en erg knap dat je het zo volhoudt en zo goed doet.Ik zie hier heel veel tips staan van anderen en ik hoop dat je er iets aan hebt. Als ik ook iets bedenk laat ik het je weten. Maar is het inderdaad een idee om hem ook op je blog te koop te zetten? Ik zag dat spaarcentje ook voor je een link wil opnemen. Misschien willen anderen dat ook doen (ik ben zelf net begonnen dus kan nog niet veel bijdragen maar als het helpt doe ik het graag).Is het misschien een idee om te folderen in je nieuwe woonplaats?

  BeantwoordenVerwijderen