donderdag 7 juni 2012

Zuinig leven met kinderen

Onze kinderen hebben er ook aan moeten wennen dat we na de verhuizing ineens veel minder geld te besteden hadden. Ook zij hebben te maken gekregen met aanpassingen.

Zo is er minder geld voor o.a. cadeautjes, kinderfeestjes, speelgoed en kleding. We fietsen  meer, kopen  2e hands kinderkleding  (en krijgen we ook 2e hands kinderkleding van lieve  vrienden en familie) en leven gewoon zuinig.

Met de oudste kinderen gaan we naar de kringloopwinkel of speuren we MP af op zoek naar leuke kleding en accessoires. Deze week zei mijn oudste kind "Mam, ik vind het leuk om te zoeken naar leuke 2e hands kleding , maar ik blijf trouw aan mijn kledingstijl dat vind ik belangrijk" En gelijk heeft ze. Ze ziet er trouwens altijd leuk uit en krijgt vaak complimentjes van vriendinnen,ze is dan super trots.

Een van de kinderen heeft een folderwijk genomen om zelf ook wat extra geld te verdienen, ze spaart daarmee  elke keer voor iets wat ze graag wil hebben. Dus zo helpt iedereen mee.

Natuurlijk lopen we ook wel eens vast , bijvoorbeeld een eigen bijdrage voor een  verplichte schoolreis in het buitenland, aanschaf extra spullen voor sport of school, te snel uit schoenen gegroeid, maar gelukkig hebben we  daarvoor ons noodpotje zodat het uiteindelijk meestal toch lukt.
1 opmerking:

  1. Leuk dat je kinderen zo op hun eigen manier meewerken. Daar mag je best trots op zijn. Ik heb zo het gevoel dat je nog heel veel te schrijven hebt, ik heb je alvast gelinkt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen