woensdag 4 juli 2012

Bijna vakantie

De laatste 2 schooldagen zijn aangebroken hier in het land, de kinderen hebben niet echt school meer maar allerlei andere activiteiten. En dan breekt vrijdag de vakantie aan....
Ik vind het altijd een fijne periode, minder files ( erg fijn als je voor je werk regelmatig moet reizen)
het ochtendritme is rustiger, het sociale leven komt een beetje stil te liggen, geen vergaderingen, geen etentjes,  geen verplichtingen,gewoon even genieten van het gezin. Mijn man en ik hebben de vakantie samen verdeelt ,dus zijn deels samen vrij en ook allebei nog apart een week vrij om de schoolvakantie een beetje te overbruggen. 

Ik heb 1 juli een deel van de kinderopvang gestopt, 1 kind is na de vakantie ook groot genoeg om zelf naar huis te komen. Kind is er erg trots op  en het scheelt een hoop geld want de kosten van de kinderopvang zijn erg hoog.Toen we nog 4 kleine kinderen hadden waren de rekeningen schrikbarend hoog maar gelukkig zit we op dit moment in een andere fase.

Vandaag had ik een jaarlijks etentje als bedankje voor mijn vrijwilligerswerk, we hebben aan tafel uitgebreid gesproken over de kosten van studeren,in die fase zit ik voorlopig nog niet met mijn kinderen maar ik hoorde wel alle kosten allemaal voorbij komen en ben blij dat ik al vanaf het begin spaar voor de studie van onze kinderen, anders is het niet meer op te brengen.3 opmerkingen:

 1. Ik ben ook altijd dol op de vakantieperiode, zelfs als ik zelf geen vakantie heb. Alles gaat dan gewoon wat rustiger, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier hebben we er al bijna een week op zitten! Was even wennen voor zoonlief, het rustige ritme zonder het constante vermaak van de school en clubjes. Maandag beklaagde hij zich al, maar inmiddels vermaakt ie zich prima, gelukkig!

  Wel lekker. Zo'n zelfstandig ouder kind. Kan niet wachten ;) Nog een paar jaartjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker he alles op een standje lager.
  Wij sparen ook al jaren voor de studie van zoon, t is nog lang niet zo ver maar ik ga er van uit dat t veel kost en wil hem niet met een grote studieschuld opzadelen.

  BeantwoordenVerwijderen