maandag 13 augustus 2012

Genieten van de laatste dagenMijn laatste vrije dagen komen eraan en dat betekent dat we langzaam weer in een ritme moeten gaan komen. De komende dagen haal ik de kinderen steeds iets eerder s'morgens uit bed zodat ze weer langzaam gaan wennen aan het ritme van de schooldagen anders is de overgang wel erg groot :-)

Ik ben van plan ook nog even wat verder te gaan met opruimen zeker in de kamer van oudste kind.Die heeft nog  teveel kleding op dit moment in de kast zitten waardoor het niet meer overzichtelijk is.Oudste kind krijgt vaak kleding via familie/vrienden waardoor het nu weer eens tijd wordt om wat door te schuiven naar de jongere kinderen. De oudste kinderen zitten in de groeispurt dus schuiven met kleding is dan wel handig,scheelt weer geld.

Dit seizoen hoef ik niet zoveel te kopen, ik heb nog best veel voor het nieuwe seizoen. Ik heb wel 2 winterjassen nodig en wat t-shirts met lange mouw en nieuwe schoenen voor alle kinderen ( die zijn of te klein of versleten ) en ondergoed/sokken.Oudste kind heeft nu ook  kleedgeld en moet zelf bepalen wat er nodig is ( ik spreek het altijd wel even samen door want de prioriteit ligt soms anders en ga altijd mee winkelen ) Ik betaal voor oudste kind wel winterjas, ondergoed en schoenen ( kleedgeld is niet zoveel dat dat er ook van betaald kan worden en ik wil zeker weten dat kind een goede jas, schoenen en voldoende ondergoed heeft)
Alle overige kleding en sportkleding moet oudste kind zelf betalen  en vooral sportkleding neemt al een groot deel van het budget in.

Ik vind het ook belangrijk dat oudste kind kleedgeld heeft daardoor leren kinderen om om te gaan met geld en worden ze creatiever met het inzetten van geld.Het komt regelmatig voor dat oudste kind toch een andere keuze maakt omdat het anders niet uitkomt met het kleedgeld.( en daar is het ook voor bedoelt, keuzes maken die passen in je budget, dat moet iedereen leren)
4 opmerkingen:

 1. Hopelijk houd je nog wat mooi weer!! Misschien nog een tip voor sportkleding; dat heb je ook vrij voordelig bij Scapino en daar heb je nu ook zo'n actie met tweede artikel voor 1 euro, dus misschien is daar wat leuks te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kreeg vroeger ook kleedgeld en daar werd ik heel creatief van! Al moet ik zeggen dat dit wel minder werd toen ik bij ging verdienen en dus ineens wel genoeg budget had om dure schoenen etc. te kopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier zijn de kasten ook alweer uitgezocht; weten ze weer precies wat ze nodig hebben als hun kleedgeld gestort wordt ... en ja ook hier mag dat alleen voor kleding, schoenen etc. besteed worden. Al is het alleen maar om te leren hoe ze moeten zorgen dat hun kasten met leuks gevuld blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben ook nog een week voor school weer begint, en ik wil de kinderen vanaf nu ook weer vroeger naar bed laten gaan, zodat ze volgende week weer in het ritme zitten!

  BeantwoordenVerwijderen