dinsdag 14 augustus 2012

Het is nu genoeg

Vanaf het begin van dit jaar  ben ik erg bezig met het opruimen van zaken. Dat kan gaan om echt opruimen van kasten ,zolder ,papieren. Maar ook gaan  om het  uitzoeken van zaken die zijn blijven liggen of moeilijke gesprekken over achterstallige betalingen ( omdat we echt het geld niet hadden) die ik gelukkig inmiddels heb opgelost.

Zaken die je niet direct kan oplossen zorgen voor onnodige ballast, je ligt er s'nachts over te piekeren, kan er niet van slapen, bent minder gezellig en het blijft altijd in je hoofd zitten. Daarnaast put onnodige ballast je uit,omdat je er altijd mee bezig bent en dat leidt dan weer naar lichamelijke klachten. Inmiddels zijn deze zorgen een stuk minder en heb ik dus veel meer energie om andere zaken op te pakken

4 weken geleden heb ik besloten  dan ook een ander punt op te pakken.Na mijn bevallingen kwam ik elke keer een paar kilo aan. Langzaam kreeg ik overgewicht en toen er ook nog 3 jaar geleden veel stress bij kwam door de geldzorgen van de dubbele hypotheken kwamen er nog de nodige kilo's bij. Ik ergerde er mij steeds meer over maar had nog niet de kracht om het op te pakken, ik was meer bezig met het oplossen van onze geldproblemen en ons gezin daarnaast  draaiende te houden.. Maar nu ben ik ermee aan de slag gegaan, ik heb weer de energie om het serieus op te pakken, ik heb weer rust in mijn hoofd.

Ik eet gezond, ben al actiever met wandelen ,fietsen e.d. en ga over 2 weken starten met sporten in teamverband.Lekker weer actief zijn en ik heb er zo'n zin in.Ik ben al een aantal kilo kwijt en het voelt goed.
Ik heb geen last van terugval tot nu toe en ik zit lekker in mijn vel. Ik heb nog wel een weg te gaan maar deze keer gaat het er definitief af en weer terug richting mijn oude gewicht. Ik houd jullie via mijn blog  regelmatig op de hoogte van de stand van zaken ( voor mij weer een extra stimulans om door te gaan)6 opmerkingen:

 1. Wat goed dat je weer bent begonnen met sporten en je voedingspatroon aanpast! Zeker wanneer je snel resultaten ziet geeft dit veel motivatie om door te gaan! Probeer dit zo vol te houden! Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat hoe meer je beweegt en sport, hoe meer energie je hier voor terug krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed zeg! Zo te horen verander je ook echt je levensstijl, dan krijg je volgens mij ook niet snel last van een terugval of jojo-acties. Ga zo door!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat alles zo de goede kant op gaat. Je zit overduidelijk in een opwaartse spiraal.Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En voor de inspiratie: blijf dit bericht dan vooral vaak lezen!
  Fijn dat het zo goed gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede ''projecten'' dus :) Fijn dat je je goed in je vel voelt. Dat is een stuk makkelijker volhouden dan honger lijden op een halve appel en een kop slappe thee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig zo lekker positief als dit klinkt, hou vol hoor!

  BeantwoordenVerwijderen