donderdag 30 augustus 2012

Hoeveel geld?

Het is nog niet helemaal gelukt maar wel een flinke bezuiniging. Ik heb nu 72 euro uitgegeven ( incl. extra hamsteren zoals 4 pakken sap en 2 bak en braad en extra brood 35% korting voor in de vriezer) Ik hoef nu alleen nog wat extra brood of melk te kopen ergens in de week de rest heb ik in huis. Normaal geef ik echt meer uit, dus 1 stap vooruit................................. de eerste stap is gezet op naar de maand september. Ik maak een aparte enveloppe met 300 euro erin en daar moet ik het mee doen en ik pin geen extra boodschappen.Voor september heb ik ook alle rekeningen al betaald, alleen de hypotheken moeten nog worden afgeschreven maar er staat voldoende geld op de rekening dus helemaal blij!

8 opmerkingen:

 1. Een werkende moeder van een groot gezin en dan maar 300 euro huishoudgeld per maand? Knap als je dat kan. Wij met z'n twee├źn geven nog meer uit. Ik blijf je volgen wil wel weten of het mogelijk is, suc6 ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 300 euro? Respect als je het daarmee redt. Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zijn we samen blij. We doen het nog niet zo slecht he!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Annelieya,

  Succes met je plan om met 300 euro rond te komen! Ik kan niet helemaal inschatten hoe groot de uitdaging is, omdat ik niet weet hoe groot jullie gezin is. Maar ik vind het sowieso een strak plan, wij hebben 3 kinderen en geven per maand meer uit.

  Wat ik van Teunie (eenvoudig leven blog) leerde is dat organiseren/plannen het begin is van consuminderen. En dat klopt als een bus voor mij. Heb ik gewerkt en ben ik moe en moet ik dan nog boontjes gaan afhalen en aardappels schillen, ben ik geneigd snel naar iets gemakkelijkers (vaak duurder) te grijpen. Maar als ik de avond voorafgaand aan een lange werkdag al e.e.a. heb voorbereid, staat alles in no time op tafel.

  Stel gerust ook 1 dag in de week in dat je een supersimpele en goedkope maaltijd eet, zoals pannenkoeken met fruit van het seizoen of diepvriesspinazie met een gekookt eitje en aardappelen. Geen culinaire hoogstandjes, maar wel kostenbesparend.

  Groeten van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel herkenbaar, ik maak vaak regelmatig s'avonds een grote pan soep voor de volgende dag.Ik ben voor mijn werk veel onderweg en soms niet op tijd thuis. We kunnen dan makkelijk een goede gezonde maaltijd op tafel zetten zonder veel stress.

   Verwijderen