dinsdag 7 augustus 2012

Mens met lijstjes

Ik schrijf altijd en met name lijstjes ,ik ben er dol op. Het zorgt ervoor dat ik ideeën en leuke tips niet vergeet en zorgt voor rust in mijn hoofd ( en dat heb je wel nodig met een druk gezin + bijbehorende dierentuin)

Ik heb begin van de zomer een to do lijstje gemaakt met goede voornemens voor deze zomer die ik wil realiseren ( de update hiervan volgt einde zomervakantie en ik moet zeggen ik ben niet ontevreden tot nu toe)

Maar ik ben alweer bezig met een nieuw lijstje voor de periode na de vakantieperiode.

Lijstje goede voornemens:
Engelse les geven aan 2 van onze kinderen. De basisschool van onze kinderen is een gezellige kleine school met veel aandacht voor de kinderen maar de Engelse les schiet er toch helaas regelmatig bij in. En ik heb het gemerkt bij ons oudste kind, die had echt een achterstand vergeleken bij de andere kinderen van de klas toen oudste kind startte op de middelbare school. Ik ben van plan om ook dit te gaan bespreken met de basisschool ,maar ga ook zelf al starten. Ik heb 2 bijbehorende boeken gekocht op het juiste niveau en ga wekelijks les geven.Ik ben goed in Engels omdat dit bij mijn werk hoort en daarnaast lees ik privé ook veel Engelse boeken. ( ik ben geen leraar dus ik wil ook graag dat school er meer aandacht aan gaat geven ,maar ik wil de kinderen in elk geval al wel een basis meegeven )

Minder uitgeven aan gas/licht/water. Ik ben er al bewust mee bezig maar het kan nog beter. Wij verbruiken voor de meeste consuminderaars nog best veel.Ik houd het wel wekelijks mijn meterstanden bij en de temperatuur komt bij ons niet hoger dan 19 graden en we douchen kort.
Ik weet ook wel waar ik nog kan bezuinigen, ik heb een 18 jaar oude cv ketel en 2 koelkasten en zodra ze uitvallen neem ik gepaste maatregelen :-) EN ik heb de knoop doorgehakt en ben overgestapt naar Greenchoice, scheelt mij 250 euro op jaarbasis. ( overstappen kan makkelijk via switchcoach.nl )Ik heb wel alles vergeleken, 10x nagerekend en alle voorwaarden nagelezen en toen toch de knoop doorgehakt.

Zoveel mogelijk biologisch en gezond eten. Geen plofkip ( een biologische kip weegt rond de 900 gram en een plofkip ruim 2 kg ,echt schandalig) zo min mogelijk toevoegingen maar zelf alles koken.
Voor iemand die wel kan koken maar dat niet zo graag doet, best een opgave.

Meer rust pakken. Ik ben nogal een bezige bij en soms doe ik teveel en is de balans privé /werk ver te zoek.Ik heb een enorm leuke baan maar wel met een hoge werkdruk en doe ook nog vrijwilligerswerk en dat naast een groot gezin is soms een beetje te veel. Ik moet dan echt even bijtanken. Dus ik doe het  de komende tijd rustiger aan en verdeel mijn tijd beter.

TV  zo min mogelijk aan. Juist om meer tijd te hebben door de weeks en niet als we moe zijn  TV te kijken hebben we besloten om de televisie door de weeks niet meer aan te zetten.Ongemerkt is het toch makkelijk als je moe bent om even op de bank te ploffen en zijn er zo 2 uur voorbij.Het is niet de meest populaire maatregel die wij ( in dit geval mijn man en ik) hebben genomen, maar we hebben het de kinderen uitgelegd en ze begrijpen het wel.

Sporten. Eindelijk weer lekker sporten, door geldproblemen waren we minder actief dan we eigenlijk wilden. We probeerde wel  zelf zoveel mogelijk actief te zijn maar de stok achter de deur mist dan soms en ik sport graag in teamverband. Dus we gaan er weer voor, hoera!

En natuurlijk zo zuinig mogelijk leven en ervoor zorgen dat we onze rekeningen kunnen betalen en verder kunnen sparen maar dat spreekt voor zich.


3 opmerkingen:

 1. Als je lesboeken volgt kom je een heel eind hoor. En veel Engels met ze (proberen te) praten; thuis is dat toch makkelijker dan in een volle klas, en dan laat je ze het gebruiken.
  Youtube is je grote vriend, daar kan je makkelijk (eenvoudige) filmpjes opzoeken, waarmee je meer hun interesse wekt dan met de luisteroefeningen van een methode...

  (sorry, de toekomstige lerares Engels kwam even in me naar boven ;-) )

  Bij ons is Jos meer van de lijstjes omdat hij dat met z'n asperger nodig heeft, al zou het voor mij ook goed zijn meer lijstjes te gebruiken. Op moment is het zo dat Jos ze maakt en in dropbox deelt, zodat ik aan kan vullen waar nodig, en dat helpt al.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dol op lijstjes want wat op papier (of beeldscherm) staat, hoeft niet meer in mijn hoofd te zitten, maar lijstjes met leuke dingen, voornemens etc. werkt dan weer niet. Ben blijkbaar een praktische-lijstjes-tiepje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik houd geen 'lijstjes' bij op papier of pc maar wel in mijn hoofd.... Ik plan vrij veel maar noteer daar niets over en wonder bij wonder komt mijn planning vaak goed uit(behalve als één van de kinderen plots mijn planning in het honderd laat lopen)

  BeantwoordenVerwijderen