woensdag 26 september 2012

Daar ben ik weer

Na een paar dagen rust wordt het tijd dat ik weer ga bloggen.Ik heb alles een plekje gegeven en het kriebelt nu weer om een nieuwe blog te schrijven.

Van de week ontvingen we nog een aardig bedrag terug van de belastingdienst, ik heb het gelijk naar de spaarrekening doorgeschoven. Dat voelt in elk geval goed en vult de buffer weer goed aan. Gisteren zijn onze salarissen binnengekomen en ik heb net de betalingen gedaan van de vaste lasten .het voelt zo goed dat ik tegenwoordig de rekeningen voor de komende maand tijdig kan betalen. Een paar maanden geleden zag dat er heel anders uit. Doordat we al zo lang dubbele lasten hadden was de rek er sinds november 2011 wel uit.We hadden steeds meer moeite om de rekeningen te betalen en er ontstond achterstand. Gelukkig konden we het door heel zuinig leven weer langzaam omdraaien en kwamen we een een positieve flow.


We troffen betalingsregelingen , lieten 2 spaarverzekeringen ( woekerpolissen waarbij ik elk jaar wel inlegde maar er minder overbleef dan de jaarinleg) uitbetalen en hierdoor konden we het tij keren. Inmiddels zijn we al een paar maanden helemaal bij en dat voelt dus erg goed.

We sparen zoveel mogelijk, lossen ons krediet extra af ( en het gaat goed ook deze maand weer 75 euro extra kunnen aflossen) maar kunnen daarnaast ook gewoon onze boodschappen doen ( en ook dat is wel eens anders geweest, dat onze ouders een soort privé voedselbank waren en dat allemaal om onze  2 huizen te kunnen blijven betalen) en hebben er veel rust voor terug gekregen. Niet meer met angst en beven naar de brievenbus lopen maar gewoon de post pakken en de rekeningen kunnen  betalen.Voor mij is dat een groot geluk en daar geniet ik nog elke dag van

8 opmerkingen:

 1. Dat ene huis met een verkocht-bord erop, dat zou het allermooiste zijn, maar ik vind het bijzonder hoor dat jullie met 2 huizen het zo hebben kunnen keren dat je niet alleen rond kunt komen maar ook kunt aflossen! Hoeveel zijn er niet waar het heel anders afloopt ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn volle respect dat je het zo goed red met 2 huizen. Geen "Uitstel van Executie" voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gedaan zeg! Hoop dat het tij voor de huizenmarkt snel keert. Daar zouden een hoop mensen bij gebaat zijn!!!

  Gr. Chanel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat knap dat je het tij kon keren. Fijn dat het nu beter gaat. Maar het mooiste cadeau zou zijn als je huis werd verkocht.

  Het geeft een rustig gevoel als je alles kunt betalen. Idd een groot geluk.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ideaal zou zijn als je andere huis eens verkocht zou worden inderdaad, want dan kun je weer wat makkelijker leven.
  Wij hebben geen twee huizen, maar zitten wel in de schuldsanering dankzij de DSB, want daar liep onze hypotheek. Nooit meer dat wij nog een huis kopen (al kan dat straks wel weer). Ik blijf lekker huren. Iets kapot... ik bel de woningbouw wel en het wordt gemaakt. Oké, misschien hebben we niets te klagen omdat wij in de vrije sector huren en daardoor een betere positie hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg fijn dat nu alles betaald kan worden. Zelfs gespaard begrijp ik. Nu maar hopen dat het huis verkocht wordt. Dan ziet de toekomst er helemaal goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nu nog even dat huis verkopen en je gaat een stralende financiele toekomst tegemoet.
  Petje af dat je de situatie nu zo strak in de hand hebt en ook nog weet te sparen!

  BeantwoordenVerwijderen