zaterdag 29 september 2012

Sporten en afvallen

Vanochtend ben ik vroeg weer gaan sporten, het bevalt goed en dat is ook te merken aan mijn lichaam.
 Mijn lichaam verandert langzaam in een betere conditie, kilo's eraf en sporten heeft zo zijn effect. Ik ben daar erg blij mee. Af en toe heb ik wel een dag dat het even minder lukt ( bij voorbeeld vorige week) maar ik ben niet ontevreden over de afgelopen tijd.Ik ben namelijk al 8 kilo kwijt ( hoera!!) Ik eet gezond en probeer ook zoveel mogelijk te variëren. Ik zorg er ook voor dat ik elke dag voldoende groente en fruit tussendoor eet om lekkere trek te voorkomen.

Sporten kan ik erg goed, er is maar 1 probleem ik heb moeite met de balans houden.
Ik ken maar 2 standen , niet sporten of vrij fanatiek ( erg grappig mij zal je nooit zien lummelen in de sportschool ik ga er dan volledig voor ..... maar ik word dan ook weleens moe van mijzelf ik wil dan altijd presteren ) Ik probeer daar wat meer op te letten want een spreekwoord zegt "hardlopers zijn doodlopers" en daar hebben ze gelijk in. Ik kan soms 1 jaar lang 4x per week sporten en dan ineens stop ik ermee.

Ik wil proberen dat deze keer te vermijden en de opbouw beter te verdelen.Ik ben gestart met 2x per week en  wil dat volhouden en daarna pas weer verder uitbreiden. Dat zorgt er hopelijk dan ook voor dat ik ook blijf sporten ook als ik allerlei  excuses heb om niet te gaan, te druk, te moe enz..........

Ik ben wel erg blij dat deze keer ook manlief en oudste kind op dezelfde sportschool sport , dat is toch gezelliger en je gaat sneller dan toch mee.

Fijne zondag!

5 opmerkingen:

 1. Wat knap! Ik moet ook hoognodig aan de bak...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Petje af hoor! Mooi resultaat 8 kilo. Ik wil straks na mijn bevalling ook flink aan de bak. Totaal wil ik er 30 kilo af hebben dus heb nog wel een weg te gaan. Hopelijk krijg ik de eerste 10 kilo cadeau, zodat het er nog MAAR ;) 20 zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe zo goed als alle verplaatsingen per fiets en ga elke dag toch wel een vijftal km wandelen. Ik loop elke dag bewust 10 keer de trap tot op zolder op en af en met trappenlopen 'oefen' ik andere spieren of met fietsen en wandelen en bovendien is 't gratis.... Sportschool is voor mij dus niet nodig aangezien ik voldoende beweeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. YYYEEEAAAhhhhh goed zeg, 8 kilo, joepie wat zal jij trots zijn op je zelf, moet er zelf ook weer aan, stiekumpjes weer een paar kilo aangekomen, heb gisteren een nieuwe keukenmachine gekregen van lieve hubbie en daar ga ik weer heerlijke verse groentesmooties mee maken, lekker en gezond en ik val weer af, succes verder he? , je doet het echt goed, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed joh! Ik wil ook meestal te fanatiek, helaas werkt mijn lijf niet meer mee en gaat het opbouwen heel moeizaam en maar met kleine stapjes vooruit, maar we blijven volhouden toch?!

  BeantwoordenVerwijderen