woensdag 19 september 2012

Veel reizen

Voor mijn werk reis ik veel door het land en maak ik veel kilometers. Ik mag deze kilometers declareren  omdat ik met mijn eigen auto reis. Een aantal collega's hebben wel een leaseauto maar tot nu toe heb ik er vanaf gezien omdat wij naast bijtelling ook aan onze werkgever een bedrag moeten betalen voor het gebruik van een leaseauto. Dat kan zomaar 200 euro op mijn inkomen schelen.

Met de huidige benzineprijzen wordt het wel steeds lastiger  om rond te komen met de vergoeding die ik krijg als ik mijn reizen declareer. Ik probeer wel zo veel mogelijk te bezuinigen op de kosten.


 • Ik tank altijd bij een goedkopere benzinepomp, nooit langs de rijksweg. Dat scheelt al gauw 6 a 7 cent per liter 
 • Ik probeer minder benzine te verbruiken door niet te snel te rijden. 
 • airco niet of nauwelijks aan te zetten
 • Bandenspanning goed te houden
 • Sneller door te schakelen naar een hogere versnelling 
 • Niet te hoog te verwarmen
En daarnaast koop ik geen snacks of drinken bij een benzinepomp, vul zelf mijn waterreservoir , check de olie,  laat de auto zoveel mogelijk staan, probeer geen/weinig boetes op te lopen ( recent had ik helaas weer 1 omdat ik 4 kilometer te hard reed)verwissel mijn ruitenwissers als ze slecht worden en heb ik een bespaarpas via unitedconsumers.com   waardoor ik weer wat geld terug kan verdienen.

Openbaar vervoer is helaas geen optie omdat ik  vaak niet in de buurt van een station werk en daarnaast de kinderen weer tijdig uit de creche moeten halen en dat anders niet red met mijn werktijden.

5 opmerkingen:

 1. Maar als je je lease-auto niet privé rijdt, betaal je toch geen bijtelling? Of is het de bijdrage die je betaalt aan je werkgever?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je je auto privé ook nodig? Anders zou je een lease-auto zonder privé-gebruik een optie kunnen zijn. Doen een aantal van mijn collega's ook zo.

  Waarom moeten jullie trouwens een bijdrage aan de werkgever betalen, is de bijtelling niet voldoende? Of gaat het dan om erg luxe vierwielers?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inderdaad prive een auto nodig.
   Onze werkgever hanteert daarnaast inderdaad een extra bijdrage ( we hebben normale leaseauto's)

   Groetjes Annelieya

   Verwijderen
 3. wij tanken in duitsland, ( voor ons heel dichtbij ) , dat scheelt soms 20 eurocent per liter, daar gaan we dan weer van ontbijten zondagmorgen, ja, anders houd ik geld over he? , geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien heeft het wel zin om uit te rekenen of een leaseauto met die bijdrage straks niet voordeliger is, als die aftrek ingeperkt wordt.

  BeantwoordenVerwijderen