vrijdag 19 oktober 2012

Het viel tegen

Deze week weer boodschappen gedaan en toen merkte ik het ineens dat het echt duurder is geworden.
Omdat we een verjaardag hebben waar wat vrienden komen van ons oudste kind langskomen ,hebben we wel wat meer boodschappen gedaan  maar de prijs die ik moest afrekenen leek op de boodschappen die je voor kerst afrekent omdat je dan ook altijd iets meer in huis haalt.En ik had verder alleen basisproducten gekocht. Dus deze week tientje per dag niet gehaald :-( ,wel hebben we alles van het menu van vorige week gegeten ,alleen de Italiaanse saus met pasta schuift door omdat oudste kind vandaag mag bepalen wat ze wil eten, normaal gesproken kiest kind voor Roti ( Daar is oudste kind dol op) maar omdat er vrienden komen heeft kind gekozen om hamburgers en/of knakworsten op brood te eten. Lekker praktisch....

Volgende week toch proberen om uit te komen met tientje per dag,  dus nog even kijken naar de voorraad en dat praktisch combineren met versproducten.Ik ga dit weekend ook met de kinderen ,brood en eierkoeken bakken ( ik ben al langs de molen geweest voor de ingredienten)

Komende week hebben onze kinderen vrij, ik ben zelf ook het 2e deel van de week vrij zodat ik nog wat leuke dingen kan doen met de kinderen. Mijn man niet , die heeft te weinig vakantiedagen ( is in juni op contract gegaan en daarna zijn we  vlak daarna op zomervakantie geweest. Gelukkig  heeft man volgend jaar wel weer voor het hele jaar vakantiedagen. Nu moest ik alles opvangen, kind ziek, monteur die langskomt e.d. dus dat kostte mij ook extra verlof. Normaal gesproken proberen we dat dan af te wisselen zodat onze werkgevers er het minste last van hebben.We hebben gelukkig wel allebei 24+ 31 december verplicht vrij, dat is wel erg fijn.
5 opmerkingen:

 1. Hoi Annelieya,

  Ook ik merk dat de boodschappen duurder zijn geworden. Of het nu mijn nonchalance is of dat het echt zo is, weet ik niet, maar ik geef gemiddeld 20 euro meer uit per week.

  Geniet van de vakantie! Er zijn genoeg (gratis) uitstapjes. Geef de datum van de dag maar eens in de zoekmachine als zoekopdracht, je komt hele leuke dingen tegen. Voor morgen bijvoorbeeld: open dag politie en gratis toegang van een aantal Gelderse musea.

  Groeten van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes, hopelijk kom je volgende week weer wel uit! Hier merk ik ook dat boodschappen duurder zijn geworden en dat basisproducten steeds vaker snel uitverkocht zijn. Ik moet bijvoorbeeld echt opletten op gezeefde tomaten voor €0,28, want die zijn 9 van de 10 keer uitverkocht. Ik koop ze graag, omdat ze de perfecte basis zijn voor soep of tomatensaus. Maar je moet dus wel opletten en inslaan, anders grijp je ongetwijfeld een keer mis. De eerst volgende variant kost tenminste het dubbele, dus daar ga ik echt niet voor. Hier is ook vaak de allergoedkoopste creme fraiche uitverkocht, de eerstvolgende is dan ook weer het dubbele. Ik koop het zelden en het verschil is dan ook 'maar' €0,40, maar dat vind ik toch echt zonde.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier komen ook onverwacht allerlei extra dingen voorbij in het boodschappenmandje, soms is het gewoon even niet anders denk ik dan maar, hoewel we echt proberen binnen budget te blijven, maar dat 10-tje per dag lukt deze week even niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik merk het. Toch ga ik vanaf maandag (dan gaat mijn nieuwe maand in) het proberen met weekgeld ipv maandgeld. Ik ga het met 70 euro per week proberen. Dus meer weekinkopen ipv maandinkopen. Ook dat is dan het gevolg. Ben benieuwd hoe het gaat lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tot die bizarre ontdekking kwamen wij ook in de supermarkt. Wij zetten ons weekgeld nu op 80 euro voor een gezin van drie personen en daar word dan ook de auto van getankt. Een voordeel... we wonen aan de Duitse grens en daar is de btw gelukkig niet omhoog gegaan. We rijden dus gewoon wat vaker de grens over voor de boodschappen.

  BeantwoordenVerwijderen