maandag 1 oktober 2012

Overstap en andere zaken

Vanaf vandaag ben ik officieel klant bij Greenchoice, tot nu toe verloopt de communicatie goed. Ik heb inmiddels een welkomsmail gehad en een paar dagen geleden  een verzoek om mijn meterstanden door te geven. Daarnaast kan ik al inloggen via internet om mijn dossier te bekijken. Als het goed is hoor ik deze week definitief mijn termijnbetaling per maand. Dus dat is nog even afwachten ( ik weet dat ik in elk geval minder ga betalen dan bij Eneco en dat is altijd fijn)

Ge├»nspireerd door andere blogcollega's ga ik ook proberen deze maand geen spullen te kopen ( behalve boodschappen ) Het wordt wel een uitdaging omdat de kinderen vaak wel iets nodig hebben als het weer kouder wordt.Ik ga wel proberen daar creatief mee om te gaan en  eventuele aankopen door te schuiven naar November ( kijken of het lukt)

Ik vind het wel weer een uitdaging ( en daar houd ik wel van) om te kijken of ik niets kan kopen. Grotere aankopen is makkelijker omdat je die niet zo vaak doet, maar juist kleine dingen doe je onbewust. Als voorbeeld zaterdag heb ik nog een 2 nieuwe scharen gekocht omdat er in ons hele huis geen schaar meer te vinden was ( ik denk dat we er minstens 3 hebben maar dat die verstopt  in de kamers liggen van de kinderen en we ze van het weekend niet konden vinden) Dus deze maand ga ik daar bewust mee om en probeer extra aankoop van spullen te vermijden. Ik heb wel 2 verjaardagen maar daar heb ik al over nagedacht die geef ik een zelfgemaakte cadeaubon ( ik bied dan een  zelfgemaakte high tea aan voor 2 personen bij ons thuis )

Ik ben eigenlijk  heel creatief maar vaak kies je toch in verband met drukte een snelle optie , ik ga proberen daar wat meer tijd aan te besteden .Scheelt geld en ik vind  het  leuk om te doen.


9 opmerkingen:

 1. Oh wat een ontzettend leuk idee om een high tea cadeau te doen!! Maar daar ben je vast ook een hele hoop geld aan kwijt, of vergis ik me?? En ik doe ook mee hoor we gaan er samen tegen aan ....helemaal niets kopen deze maand!! succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Valt wel mee , ik ben ongeveer 10 euro kwijt voor 2 personen. En dan heb ik een mooi gedekte tafel met zoete lekkernijen en hartige hapjes. Ik maak afhankelijk waar ik zin in heb, hartige hapjes van bladerdeeg, appelkoek,sandwiches, monchou taart, kaasstengels, cupcakes e.d

   Groetjes Annelieya

   Verwijderen
 2. goed van je, ik wou dat ik nu jarig was , hihi, een goede voorbereiding scheelt veel geld, succes, dat lukt je makkelijk, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je ook niets koopt! Je zou denken dat iets niet kopen makkelijker is dan iets wel kopen, maar gek genoeg is dat niet altijd zo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herkenbaar: het verdwijnen van scharen en sokken! En altijd altijd als ik weer een nieuwe schaar of sokken heb gekocht vind ik er weer tig terug...Pubers...(3)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar, dat je best wat kunt bedenken, maar door drukte vaak weer voor de snelle optie gaat. Is het de eerste keer dat jij overstapt? Ik twijfel er ook over. We zitten nu bij Essent en volgens mij moet het wel voordeliger kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad de eerst keer, ik ben normaal gesproken honkvast met mijn vaste leveranciers. Maar nu toch de sprong gewaagd m.b.t. gas/licht
   Lag ook aan Eneco, reageerde na mijn 3 -jarige contract totaal niet op mijn vragenm.b.t. vragen over de nieuwe prijzen ( pas toen ze hadden doorgekregen van Greenchoice dat ik overstapte belde ze met een terugkeer bonus) ,daardoor besloot ik dan toch Greenchoice uit te proberen voor voorlopig 1 jaar.

   Groetjes Annelieya

   Verwijderen
 6. Greenchoice vond ik prettig. Alleen jammer dat ze niet reageerde toen ik informeerde naar de nieuwe voordeeltarieven na het einde van het jaar. Nu via Eigenhuis meegedaan met de collectieve inkoop.
  Leuk zo'n creatieve kadobon! Als je zin hebt in nog een uitdaging: zie eetgoedvoeljegoed.nl en dan de oktoberuitdaging. Past goed in jouw bewegings en afval voornemen.
  Ik ga voor zowel de niet kopen uitdaging als de oktoberuitdaging bij eetgoed...

  Gr. Chanel

  BeantwoordenVerwijderen