vrijdag 9 november 2012

Kinderfeestjes

Een aantal kinderen zijn vlak na elkaar jarig waardoor we vaak alle kinderfeestjes achter elkaar vieren.
Dat is met traktaties op school en de feestjes toch altijd een aanslag op het budget. Hoe zuinig ik het ook doe, het zijn toch extra kosten. Nu gaat het dit jaar beter dan vorig jaar, toen hebben onze kinderen geen verjaardagsfeestjes gehad  ( en hebben we ze een vriend/vriendin laten logeren en hebben we  met z'n allen gekookt en spelletjes gespeeld) maar dat is voor de kinderen toch niet helemaal echt omdat niet iedereen erbij kon zijn

Dit jaar krijgt iedereen een "echt" kinderfeestje en daar ben ik nu druk mee bezig. Ik heb een budget gemaakt   zodat ik weet wat ik wil uitgeven en daarnaast heb ik een aantal  traktaties al voordelig ingekocht , ik maak een leuke mand en regel nog wat voor de meesters en juffen en dan ben ik  klaar.

Wat betreft de feestjes , de oudste kinderen helpen gelukkig altijd mee bij de feestjes van de jongere kinderen. Ik  ben nog aan het denken welk feestje ik ga doen per kind. Ik heb wel al wat suggesties van de kinderen gekregen zodat ik nu al aan het denken ben over thema, de uitnodigingen, wat gaan we eten e.d.
Meest eten we iets makkelijks bijvoorbeeld  tosti's  of pannenkoeken bakken omdat je daar de meeste kinderen een plezier mee kan doen en ook goed kan aanpassen voor kinderen die geen vlees eten.


3 opmerkingen:

 1. Leuk! Kan mij nog wel een geslaagd kinderfeestje van buurtjes herinneren van een jaar of 10 geleden. En dat was niet naar de bios, de M.ac of iets anders prijzig. Nee, gewoon bij buurjongen thuis koekhappen, snoepjes opvissen, e.d. en een speurtocht. Kinderen hadden het super naar hun zin.
  Bij jou zal het ook vast een knalfuif worden!!
  Alvast gefeliciteerd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zeg, als je zo goed voorbereid bent! En volgens mij helpt dat ook zeker met het zo voordelig mogelijk te doen, zonder dat het minder leuk wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zit hier op dit moment met hetzelfde probleem. Dochter is jarig de week na de sint. Is altijd al moeilijk om iets te regelen. En wat gaan we doen??????? Moeilijk. vorig jaar heb ik een slaapfeestje gehouden. was erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen