zaterdag 10 november 2012

Niet zo lekker in mijn vel

Ik merk het de laatste dagen ineens aan alles, ik heb minder energie als normaal, ben somber en zie de wereld niet zo rooskleurig en alles is mij teveel. In het begin  merk ik het nog niet, maar als ik dan ook al om 21:00 uur tegen mijn lief zeg dat ik naar bed wil weet ik het zeker.Ik heb last van een herfstdip.

Dat is iets wat altijd wel ergens bij mij in de herfst langs komt, ik heb minder energie , heb veel slaap nodig,kijk minder rooskleurig naar de wereld. Blijf liever binnenshuis terwijl ik normaal een buitenmens ben!
En echt alles is mij teveel, ik moet nog notulen maken voor een vergadering van school, heb deze week veel afspraken staan waar ik ook niets aan kan veranderen, druk weekend omdat 1 van de kinderen jarig is en ik loop echt te sloffen en kijk enorm tegen de verplichtingen op

Vanochtend moest ik al door weer en wind ( striemende regen , bah!) met de hond naar buiten, wat een somber ( zucht ) weer. Zucht ,Zucht ,zucht.............Terwijl dat normaal gesproken mijn meest favoriete moment is van de dag. Lekker genieten van een stil moment in de vroege ochtend samen met de hond.Deze keer word ik er niet vrolijk van.

Ik weet dat het weer snel overgaat en volgende week om deze tijd ren ik waarschijnlijk al weer door het huis als een tornado, zie de zon weer helemaal schijnen, vind geen 1 afspraak teveel maar ik moet nu eerst even doorbijten en dan schijnt vanzelf de zon weer.

Fijn weekend!

Groetjes Annelieya

4 opmerkingen:

 1. Levertraan innemen, dat helpt tegen winterdepressie! Ook te krijgen in capsules dan mis je de vieze smaak.

  Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb dit ook elk jaar maar sinds ik sterke vitamine D slik in deze tijd van het jaar is het stukken minder. Ook zit ik regelmatig onder een daglichtlamp.

  Doe ik dat niet dan schiet ik in een winterdepressie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. als je kan tussendoor even een afspraak maken met jezelf, sluit jezelf lekker even op in de badkamer, met iets lekkers erbij , leuk tijdschrift en nieuw badolie of doucheschuim, zal je zien, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben dit voorjaar ook begonnen met het slikken van vitamine D (en sinds driekwart jaar altijd vit. B ivm geen vlees eten/ziekte) 'in de maanden met de R'. Tot nu toe is dit gevoel weg gebleven. Ik had het bijna de hele winter/najaar en sliep nog meer dan anders (ik slaap al 8-12 uur per dag, 8 is eigenlijk al te weinig om een hele dag door te komen zonder overprikkeld te raken).

  BeantwoordenVerwijderen