dinsdag 11 december 2012

Door het oog van de naald

Ineens sloeg de schrik weer toe, manlief belde midden op de dag dat ze bij elkaar geroepen zijn omdat het niet zo goed met het bedrijf gaat. Oef.......... ik zag alle  scenario's voorbij komen in 1 minuut.
De resultaten zijn minder goed als verwacht en de moedermaatschappij verwacht actie. Na dat telefoontje was het verder afwachten  welk nieuws mijn man zou krijgen.

Een paar blogs geleden schreef ik nog dat er 2 punten zijn die voor ons voor onzekerheid zorgen en ons  in de problemen kunnen  brengen.De baan van mijn man was er 1 van.

Gelukkig hoorde mijn man niet bij diegene die moest vertrekken, maar andere collega's binnen het bedrijf verloren  helaas wel hun baan.Bij ons was de opluchting groot , mijn man heeft dit al een keer meegemaakt en wil liever niet weer in die situatie komen. Daarnaast is het dan erg lastig om 2 hypotheken elke maand op te hoesten als er ook nog 1 werkeloos raakt.

Dus we zijn echt door het oog van de naald gegaan en hadden het geluk deze keer aan onze kant staan.
We hebben er s'avonds nog wel flink over nagepraat omdat deze start van de week wel weer wat emoties los bracht .We zijn al zoveel jaren aan het knokken en de scheidslijn is zo dun.............

9 opmerkingen:

 1. Oh bah dat zijn echt zenuwslopende momenten. Ik hoop echt voor je man dat hij voorlopig safe zit. De schrik zal er wel goed inzitten bij jullie. Gelukkig hebben jullie steun aan elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, dat was flink schrikken! Gelukkig voor jullie is het goed afgelopen.

  Gr. Chanel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. tjonge jonge, wat een gelukkie voor jullie he? ik vind het toch wel heel erg knap hoe jullie het redden, chapeau, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pfoe, wat een geluk! Gaan jullie nog andere acties ondernemen naar aanleiding van dit bericht?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. pff dat is geluk hebben. Hoeveel mensen staat in deze hele moeilijke tijd ook nog eens ontslag te wachten? Het wordt allemaal wel heel erg moeilijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. pffff wat een spanning zeg.
  Gelukkig dat het goed uitpakt. En gelukkig dat jullie het ook gelijk diezelfde dag te horen kregen wie wel/niet ontslagen zou worden, en hier niet weken op hoefden te wachten, nu weten jullie tenminste waar je aan toe bent. Maar zoiets kan inderdaad veel bij je losmaken. pfff En nu weer adem halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een opluchting voor jullie! Een beetje geluk was jullie ook wel gegund! Liefs, N(euro)otje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geluk dat hij bij de goede kant eindigde. Hier op het werk hebben de afgelopen 2 dagen 60 mensen gehoord dat ze in januari niet meer terug hoeven te komen. Tot mijn spijt hoor ik daar ook bij. Ook op het werk van mijn man is het onrustig. Om hem heen worden mensen ontslagen en niemand weet waar het eindigt. Ondanks dat de targets gehaald zijn, hebben de heren in de torentjes besloten dat zij een extra marge van 10% willen om zeker te weten dat zij de crisis gaan overleven. Dat daar mensen voor moeten verdwijnen nemen ze op de koop toe. En dat allemaal vlak voor Kerst. Het is even schrikken, maar ik ga nog niet bij de pakken neerzitten. Mijn man is al totaal in paniek, en als ik mee ga doen, dan schieten wij daar niets mee op.
  Groet,
  Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen