woensdag 19 december 2012

Inslaan

Ik was vast geïnspireerd door couponing ;-) maar van de week heb ik de folders nagekeken op persoonlijke en huishoudelijke verzorgingsproducten. Ik heb een lijst gemaakt van alle producten die ik normaal gebruik en gekeken welke producten in de aanbieding waren deze week.Alleen de aanbiedingen  die echt interessant waren heb ik uiteindelijk gekocht.

Inmiddels heb ik een plank leeg gemaakt zodat ik als er een aanbieding is wat meer kan inslaan als normaal. Ik ga dat niet zo doen zoals bij extreme couponing , waarbij ze voor soms meer dan 1 jaar spullen op de plank hebben en ook artikelen kopen omdat ze gratis zijn maar waar ik van denk wanneer gebruik je 73 pakjes croutons of flessen mosterd?. Dan is het meer voor de kick en heeft het niet altijd meer te maken met  zuinig leven en alleen kopen wat je nodig hebt.

Er zijn wel uitzonderingen, sommige mensen in Amerika doen couponing voor het goede doel en verzamelen dus met coupons allerlei gratis  of bijna gratis producten bij elkaar  en doneren dat aan goede doelen. Dat vind ik wel weer een goed idee. En begrijp mij niet verkeerd ik denk dat veel Amerikanen door slim met coupons om te gaan hun hoofd ermee boven water kunnen  houden omdat ze minder geld aan hun boodschappen kwijt zijn en dat kan ik alleen maar waarderen. Maar zoals mijn moeder altijd zegt " overal waar te voor staat is niet goed behalve tevreden".

Even terug naar mijn plan, ik wil in 2013 proberen de houdbare producten die ik normaal altijd gebruik met korting te kopen ( door acties/ aanbiedingen van supermarkten  of andere winkels) en dan op het moment dat ze in de aanbieding  zijn wat meer te kopen dan gebruikelijk. Normaal koop ik dat bijvoorbeeld 3 of 4 nu dan 6 of 8 stuks.

Ik heb voor mezelf de volgende regels bedacht:

Ik koop alleen maar wat we zelf ook echt gebruiken in ons dagelijks leven
Het gaat met name om houdbare producten ( rijst, macaroni, wasmiddelen ,huishoudelijke producten e.d.)
Ik kijk goed naar de houdbaarheidsdatum
Ik koop alleen maar bij mij in de buurt ( ik ga er niet voor omrijden)
De korting moet 33% of hoger zijn en ook goedkoper als huismerk ( en anders wacht ik gewoon op een andere aanbieding)
Vlees koop ik weinig maar als ik het koop is het altijd in de aanbieding
Ik zorg ervoor dat ik niets moet weggooien ( soms wel een uitdaging maar die ga ik graag aan in 2013 )

Ik heb deze week al in elk geval wasmiddel gekocht, shampoo ,tandpasta en gezichtsreiniger.
Totale besparing  42,50 , nou dat is best een leuke start.

12 opmerkingen:

 1. Ik kocht laatst alle spullen voor persoonlijke verzorging voor een jaar vooruit, dus shampoo, tandpasta maar ook supplementen. Ik kon met korting bestellen en spaarde €100 uit. Dus ja, ik doe dat als de mogelijkheid er is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat doe ik ook.Maar ik heb de tijd om bv 5km ver te fietsen voor een aanbieding. En heb dan meteen een fietstochtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is zeker een leuke start.
  Hier hetzelfde. Douchespul heb ik al een jaar niet hoeven kopen, ik kreeg van mijn broertjes een enorme fles, en had nog aardig wat liggen van verjaardagen en zo, daarvan is nog een hoop over. De rest haal ik ook als het even kan in de aanbieding.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dán heeft het tenminste ook zin en is nog leuk ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kijk dat programma wel eens op tlc, extreme couponing. Ik vind het zo knap, het is echt een grote rekensom.
  Helaas zijn de artikelen die ik gebruik zelden in de aanbieding, dat komt omdat ik vaak het huismerk koop. Maar luiers of a-merken koop ik altijd als ze afgeprijsd zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Slim, doe dat ook met dingen die we -echt- gebruiken zoals rijst, diksap, appelstroop e.d.

  Wasmiddel en tandpasta maak ik zelf, als shampoo koop ik 5 liter ecover wasmiddel voor 15 euro, kan geen aanbieding tegenop :)

  In januari zijn er ook altijd weer leuke aanbiedingen, hopelijk kan ik dan ook weer goed inslaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik doe mijn boodschappen bij de appie en het valt me keer op keer op dat de merkprodukten in de bonus bijna altijd duurder zijn dan de euroshoppervariant. Ik kies dus juist voor de euroshopper en sla niet grootst in.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik doe dat ook altijd. Shampoo, deo, tandpasta, douchegel. Koop ik meestal bij de ah als het 1 + 1 gratis is. Heel soms bij het kruidvat.
  Rijst en macaroni e.d. zijn zelden tot nooit in de aanbieding.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rijst komt voor mij gevoel vaak in januari in de hamsterweken 1+1 gratis,we zullen het zien ik wil ook altijd graag rijst hamsterem.


   Groetjes

   Annelieya

   Verwijderen
 9. Ik schrijf op elke verpakking die ik begin onderaan de datum. Zo weet ik bijna perfect hoelang ik doe met ene fles shampoo, douchegel, tandpasta, wasmiddel..... Doordat ik weet wanneer ik een nieuwe verpakking zal nodig hebben, kan ik mijn aankopen plannen en als ik iets in reclame zie dan doe ik er ene voorraad van in;Ik koop zelden producten aan 'normale' prijs omdat, net doordat ik weet hoelang ik met ene product doe, ik mijn aankoop plan en enkel doe in een mooie aanbieding. Ik combineer dan ook altijd superreclames met kortingsbons en dna doe ik dubbel voordeel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind dit wel een slim idee om dit een tijdje te doen. Geeft een goed beeld hoe lang je over een product doet. Bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 10. Wat een goede tip ,dat ga ik ook doen.Ik weet namelijk niet precies hoelang we ermee doen.Ik weet wel dat mijn man altijd snel door het wasmiddel is als hij wast, ik ben daarom van plan een afwasmiddelfles te vullen met wasmiddel :-)

  Groetjes
  Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen