donderdag 6 december 2012

Sinterklaas en kerst

Ik heb genoten van al die verheugde gezichtjes, de kinderen waren gespannen en vol verwachting.
Vorig jaar waren er echt teveel cadeautjes waardoor de jongste kinderen door de bomen het bos niet meer zagen. De opa's en oma's de ooms en tantes hadden toen ook  veel cadeautjes gekocht waardoor het allemaal samen wel erg veel was,dat zag er leuk uit en het was erg lief maar teveel.

Dit jaar hebben we het echt anders aangepakt, 1 groot cadeau en een aantal kleinere cadeautjes zoals een leesboek, viltstiften, pyjama ,nieuwe memory ( de oude is zo vaak gespeeld en was daardoor niet meer helemaal compleet) of kleding voor de grotere kinderen.

Het was dit keer echt leuk , kinderen waren blij met hun cadeautjes en gingen uiteindelijk  moe maar voldaan naar bed. Nu zijn ze allemaal weer druk bezig met de vraag ,wat neem ik mee naar school om te laten zien, hebben hun nieuwe kleding aan of nemen hun nieuwe tas mee naar school.Dus Sinterklaas heeft het goed gedaan!

Nu gaan we weer verder met de kerst, de boom buiten in de achtertuin hadden we 2 weken geleden alweer verlicht, het is een oude kerstboom met kluit die we daarna in de tuin hebben gezet en hij doet het erg goed. Met al zijn lichtjes ziet hij er prachtig uit.Dit jaar kopen we nog een kerstboom met kluit en die proberen we dan in de voortuin te herplaatsen na de kerst. Sinds ik op mezelf woon heb ik gekozen voor een kerstboom met kluit , ik ben zelf niet zo'n voorstander van een gekapte boom of kunstboom. Mijn man kent mij al goed genoeg om te weten dat ik na de kerst elke gevonden kerstboom met kluit mee naar huis sleep omdat ik er niet tegen kan dat zo'n kerstboom anders met het vuil meegaat. ( Misschien een beetje rare tic maar ik ben dol op bomen) en heb inmiddels al  in een meerder tuinen de oude kerstbomen goed kunnen herplaatsen.
1 opmerking:

  1. Ik bewaar ons boompje met kluit het hele jaar in een emmer. Die moet straks in de schuur,omdat het ook in zeeland begint te vriezen

    BeantwoordenVerwijderen