zondag 16 december 2012

Soms voelt alles zo dubbel


We hebben dit jaar echt stappen gemaakt en onze financieen beter onder controle gekregen.Daar ben ik erg blij mee maar er zijn toch momenten dat ik er niet van kan slapen.  De scheidslijn is zo verschrikkelijk dun, dat 2 extra rekeningen meestal alweer extra zorgen betekenen omdat ik dan weer moet puzzelen hoe ik alles weer voor elkaar ga krijgen. Vannacht  sliep ik daarom heel slecht, ik lag de woelen was om de haverklap wakker en zit nu alweer achter de laptop.

Doordat mijn man begin van de week door het oog van de naald ging ( en gelukkig mocht blijven op zijn werk) is de stress toch toegenomen. Ik zie dan  allerlei scenario's voorbij rollen en besef mij heel goed dat we alles op alles moeten blijven zetten om door te gaan. net zolang tot oude ons huis is verkocht.Mijn man kan minder goed met deze stress omgaan waardoor het grootste deel op mij neerkomt. Ik puzzel meestal met het geld en hoe en wanneer ik rekeningen tijdig kan en ga betalen zodat er net genoeg huishoudgeld overblijft.Mijn man praat ik dan elke keer bij over de stand van zaken. Ik werk met een excel sheet waarin alle vaste lasten staan en die pakken we er regelmatig even bij om te kijken of er nog veranderingen moeten komen.

Mijn buffer is helaas ook geslonken waardoor  de stress dan nog extra toeneemt, maar de extra rekeningen moeten toch ergens van betaald worden. ( ergens ook raar want begin 2012 had ik helemaal geen buffer en nu wel dus dat is al een hele stap) Op dit soort moment ben ik zo blij met mijn blog ,doordat ik het even van mij af kan schrijven , komt er weer ruimte in mijn hoofd waardoor ik de zaken weer helder zie.Dus gewoon doorgaan en af en toe wat frustratie is prima als ik maar positief blijf denken. Ergens is er licht aan het einde van de tunnel.( ik ben ook dit weekend een beetje grieperig en dat scheelt meestal ook dan zie ik alles wat somberder :-))

Ik zag trouwens gisteren op TLC nog een programma over couponing http://www.tlc.nl/tv-shows/extreme-couponing   zo grappig, het is over de top maar wel erg leuk. Ze doen boodschappen voor 400 dollar en betalen dan bijvoorbeeld 9,10 euro. Omdat ze dan tientallen coupons inleveren waardoor ze extreme korting krijgen. Ze voorzien dan zowel familie,vrienden als goede doelen van allerlei boodschappen.Het is gewoon een fulltime baan want het kost ze rond de 30 uur per week om alles te zoeken en uit te puzzelen.

p.s. We hebben gisteren onze zorgverzekering aangepast.  Dit jaar hebben we beide ons eigen risico niet verbruikt ( gelukkig) Mijn man kiest voor maximale eigen risico en een kleine aanvullende verzekering ( hij heeft weleens fysiotherapie nodig)  en ik kies voor wat extra eigen risico ( maar minder als mijn man ) met een volledige aanvullende verzekering. Onder mijn verzekering hangen ook de kinderen en er komen beugels aan en wellicht een nieuwe bril voor 1 van de kinderen. Deze aanpassingen schelen ons 45 euro zorgpremie per maand.
10 opmerkingen:

 1. Hopelijk breekt de griep niet echt door!
  Begrijpelijk dat de stress weer even toeslaat nadat
  ze op het werk van je man bezig zijn met ontslagen...het zijn zo'n onzekere tijden voor veel
  mensen...Goed dat je al een buffer hebt ook al is
  het maar een kleintje.Schrijf het maar allemaal even van je af...ik wil je veel sterkte wensen!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 87 % van de zorgen die we ons maken , komen niet uit, dit is bewezen. rustig aan meis, mischien is st.janskruid iets voor je, haalt er net de scherpe kantjes vanaf, kan je rustiger met je problemen omgaan, je doet het goed, sterkte en succes, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. St Janskruid heeft behoorlijk wat bijwerkingen. Zou ik niet zomaar doen.

   Verwijderen
 3. Vervelend gevoel zeg. Vond het ook heel vervelend om met die dubbele lasten te zitten. Het is niet alleen het geld, maar ook gewoon het 'gedoe' van zo'n tweede huis achter in je hoofd.

  Fijn dat jullie weer wat extra ruimte hebben elke maand nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sterkte met alles!! Je bent al heel ver gekomen, die laatste stappen komen vast ook helemaal goed. Is er met jullie oude huis nog iets te doen? Lagere prijs, verhuur, of iets anders?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan me voorstellen dat de stress weer wat toeneemt. Die zakt wel weer als de buffer dan toch weer iets omhoog is gegaan. Maar je bent zo goed bezig, besef dat!

  Zijn er wel eens kijkers voor jullie oude huis? Is het zinvol om met de prijs te zakken en het verlies te nemen. Aangezien je nu ook veel verlies maakt op de situatie. Of zeg ik nu iets wat iedereen al tegen je zegt?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een herkenbare blog, ik draag ook de zorgen omdat mijn man er slecht tegen kan. Hij schiet ervan in de stress en daar wordt ik dan weer niet blij van dus dan doe ik het liever alleen.
  Wij kunnen de overwachte klappen slecht handelen, en zo'n plotselinge tegenslag zorgt hier ook altijd voor een paar nachten zeer geringe slaap.
  Ik hoop echt voor jullie dat er komend jaar een koper voor jullie huis komt en jullie lasten verlicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Naar die stress. Financiële zorgen kunnen een flinke wissel op jezelf en je relatie trekken. Maar wel heel goed nieuws dat je man zijn baan heeft gehouden!

  Extreme couponing ken ik wel! Erg gezellig om te kijken. Maar in Nederland mag je kortingen vaak niet op die manier combineren. Dat vind ik dan weer jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb je al gekeken met je geldverstrekker naar mogelijkheden om je woning te verhuren. Je moet dat da wel doen op basis van de leegstandswet. Dan kun je nl de huurder eruit krijgen op het moment dat je een koper hebt. Vooral in de winter wordt er gestookt etc.Er zijn veel makelaars die hier in bemiddelen. Weet niet of er bij jullie ook een tekort is aan woningen. Hier worden er veel verhuurd momenteel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik lees graag jou blog, ik heb er ook heel veel aan om blogs te lezen.
  Heerlijk is het toch dat iets wat je zelf erg moeilijk vind
  dan toch weer goed komt door te schuifen met geld.
  Ik haal ook nog steeds geld van de buffer of jaarlijkse rekeningengeld,geen grote bedragen maar daar red ik het dan net weer mee, DUS HOUD DE MOED ERIN.

  BeantwoordenVerwijderen