woensdag 23 januari 2013

Na lang overwegen

Na lang overwegen heb ik uiteindelijk toch gekozen voor een leaseauto voor mijn werk.Nu rijd ik er veel kilometers door het land  met mijn eigen auto en de kosten worden steeds hoger.Ik moet elke maand een groot bedrag voorschieten en kan dat dan achteraf declareren. Ik heb eerst een berekening laten maken om inzicht te krijgen in de kosten. Daarna heb ik alle kosten die we zelf maken in kaart gebracht. Het was voor ons gunstiger om een leaseauto te gaan gebruiken.Ik mag deze auto zowel voor werk als privé gebruiken.
Mijn man gaat in mijn huidige auto rijden die is namelijk veel zuiniger dan zijn eigen auto en 1 auto gaat de deur uit. Dus dat scheelt in de kosten.

Ik ben natuurlijk op zoek gegaan naar een leaseauto die mij genoeg comfort bied ( omdat ik veel op de weg zit) en daarnaast zuinig is.Uiteindelijk is het een mooie zuinige auto geworden met 14 % bijtelling.Bijkomend voordeel dat er ook goede voorzieningen inzitten voor navigatie en communicatie, dat maakt mijn werk weer een stuk makkelijker. Binnenkort komt hij eraan, ik ben benieuwd.


4 opmerkingen:

 1. Met een automonteur in huis opteren wij fijn voor oude auto's. Soms hoge kosten, idd. Maar over langere tijd gezien nog altijd het voordeligste. Navigatie koop je al voor een paar tientjes los. En zuinig is die oude bak van ons niet, maar ach, wij rijden nog geen 10000 km per jaar incl vakantiekm, dus dat zet geen zoden aan de dijk.
  Is de auto stuk en de reparatie te duur, zoeken we een andere roestbak voor 2000 euri. Onderdelen haalt manlief vaak tweedehands.

  Er is één probleem: manlief heeft te veel emotie bij die blikken op wielen en maakt nogal verkeerde keuzes, soms. Een auto is echter een noodzakelijk kwaad voor ons. Liefst deed ik zonder. Dát is pas echt goedkoop:) Hoewel het ov er bepaald niet goedkoper op wordt en hier is de prijs van het ov niet eens het grootste probleem: het is hier gewoon bijna niet te vinden! En manlief kan er al helemaal niet mee op het werk komen. Toch ook wel handig, he:)

  Zelf heb ik geen rijbewijs. Ik ben dus ook nooit de bob. Hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De leukste info hou je weg, wat voor auto is het geworden?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel plezier met deze auto en veel veilige km. Ik denk ook dat het voordeel van lease is. Je kan de kosten maandelijks beter inplannen, dus je heb eeN beter overzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker! Met 14% bijtelling is het ook nog te overzien, de kosten. Fijn dat dat zo kon op je werk, hoop dat je nieuwe auto je goed bevalt!

  BeantwoordenVerwijderen