zondag 27 januari 2013

Vandaag gewoon een heerlijke zondag

Vandaag gewoon een heerlijk rustige zondag, geen afspraken buiten de deur. Op dit moment zijn alleen jongste kind  en ik al wakker en zitten we gezellig aan de keukentafel ( zoals eigenlijk altijd op zondag)
Manlief en de andere kinderen komen  net voor 9 uur naar beneden en dan gaan we met z'n allen lekker ontbijten.Dat is bij ons traditie, zondagmorgen uitgebreid eten , lekkere verse broodjes bakken, jus d'orange ,eitjes koken en dan lekker kletsen aan de ontbijttafel.

Ik vind dat belangrijk omdat de kinderen dan leren dat eten met elkaar belangrijk is en dat we lekker uitgebreid rustig kunnen eten. Door de weeks eten we ook aan de ontbijttafel maar soms niet allemaal tegelijk. Ik moet bijvoorbeeld 2 dagen  vroeg vertrekken voor mijn werk en dan zijn de kinderen nog niet allemaal wakker ( behalve natuurlijk jongste kind die zit dan ook al aangekleed beneden:-) Zodra ik eruit ga gaat jongste kind er ook uit.

Vandaag rommelen we nog wat in huis, zoals nog wat dozen op de zolder opbergen onder het dak.Betaal ik nog wat rekeningen, ga alvast kijken welke zaken ik nog wil oppakken deze week. Verder doen we nog een paar wassen en zo nog wat dingen.Onze kinderen hebben ook altijd een taak in huis en doen allemaal wat .Ze mogen kiezen wat het beste bij ze past en wat ze het leukste vinden maar wel in onderling overleg. één kind heeft gisteren de kattenkamer gedaan en geholpen met de badkamer (dat vind kind leuk om te doen).Vandaag helpen de andere kinderen nog mee.

Ik denk dat we gezien het weer ( het regent hier flink en waait hard ) niet echt naar buiten gaan behalve als we de hond gaan uitlaten en vanmiddag spelletjes gaan doen. En natuurlijk lekker eten gaan maken voor vanavond.

Fijne zondag toegewenst!

groetjes Annelieya

2 opmerkingen:

 1. HIer (in België) is het rustig aan het dooien...Bijna geen wind, (nog)
  geen regen...
  Ben ergens wel blij dat de sneeuw stilaan weggaat...het was mooi
  maar niet altijd handig om er door te raken....
  Op zondag proberen wij ook altijd samen te ontbijten....zo gezellig...
  (meestal) moet er niemand weg....
  behalve vandaag, echtgenoot is al weg om een match volleybal te
  spelen...
  heel veel liefs en fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze momenten onthouden je kinderen waarschijnlijk.

  BeantwoordenVerwijderen