vrijdag 4 januari 2013

Wat vliegt het geld weer de deur uit

Ik ben net even bezig geweest met de administratie, door de feestdagen gaat het einde van het jaar altijd weer rommelig. Een aantal zaken worden altijd automatisch geïncasseerd zoals Hypotheken , gas,licht en water, de autoverzekering en telefoon + internet.Een aantal betaal ik zelf en die moest ik nog even nakijken i.v.m. verhogingen.De kinderdagopvang was bijvoorbeeld 2% duurder geworden dus dat heb ik gelijk aangepast, maar ook de 2 verzekeringen ( lees woekerpolis die ik niet heb afgekocht omdat ze over een paar jaar zelf moeten uitbetalen en de verzekering een compensatie heeft gegeven voor gederfde inkomsten en minimale kosten in rekening brengt tegenwoordig:-) betaal ik altijd handmatig dan heb ik er meer zicht op.

Nu zijn bijna alle rekeningen betaald en moet ik nog slechts 3 rekeningen betalen maar de vervaldatum is nog niet dus die schuif ik nog 2 weken door. En dan ik het weer op voor deze maand, alleen mijn huishoudgeld en benzinegeld staat dan nog op de rekening. ( benzinegeld is werk-werk en kan ik later weer declareren maar moet ik wel elke maand voorschieten en het gaat om grote bedragen)

De aflossing van het krediet gaat voorbeeldig ik heb inmiddels al ruim 2000 euro ingelost vanaf augustus.
En tot nu toe kan ik er ook vanaf blijven en los ik elke maand extra af. Ik hoop dat ik dit in 2013 kan volhouden.Extra sparen zit er deze maand niet in, maar ik spaar altijd nog 250 euro in de maand voor allerlei potjes en ik betaal voor onze vakantie elke maand een termijn zodat het niet allemaal tegelijkertijd hoeft.

4 opmerkingen:

  1. Hoe groot is jouw gezin dat jullie met 65 euro huishoudgeld per week kunnen rondkomen? Wij zijn met 9 en als we goed en gezond willen eten is 65 euro echt te krap....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed van je. Hopelijk kan 2013 voor jou dan zo verder gaan. Ik betaal eigenlijk, op een enkele rekening na, alles automatisch maar houd het wel wekelijks bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha, ik bn idd ook wel benieuwd hoe je dt doet met het hhg. IK lees werkende moeder met een groot gezin en dan met 65 euro uitkomen? Knap hoor. Wij zijn hier met 7 personen en ik hou 150 euro aan, daar doet ik wel alles van. Ook zakgeld, drogisterijartikelen etc. Maar dan moet ik nog goed opleeten. Doe tegenwoordig wel hooguit twee keer in de week boodschappen en bak zelf voor het weekend, dat scheelt veel. Vanavond op visite en dan bak ik eenboterkoek. Veel goedkoper dan een boeketje bloemen en zker zo leuk. Ik wordt volger van je blog. Ga zo door. Hartelijke groet

    BeantwoordenVerwijderen