woensdag 20 februari 2013

Nieuwe armoede

In maandblad "Opzij"staat deze maand een artikel over nieuwe armoede.Het artikel gaat over vrouwelijke ondernemers die leven op de rand van armoede ( in het artikel staat rand van een vulkaan)
Het gaat om zzp'ers die op dit moment zo weinig werk hebben en nauwelijks meer kunnen rondkomen.
Voor het eerst zijn er meer zelfstandigen in armoede ( 175.000) dan arme werkenden (170.000)

De meeste zelfstandigen in armoede zijn helaas vrouwen,vaak hebben deze zelfstandigen eerst in loondienst gewerkt maar door de crisis zijn hun "oude "banen opgeheven en kunnen ze vaak alleen als zzp'er in dezelfde sector aan de slag. Dat scheelt de werkgever premies en hij kan iemand inzetten op verzoek en dat scheelt weer geld.Sommige zzp'ers hadden al voor de crisis gekozen voor een zelfstandige werkomgeving en hebben in de loop van de jaren steeds minder opdrachten gekregen waardoor hun inkomen slinkt.

Helaas hebben zzp'ers weinig rechten , geen recht op WW en daarnaast heeft de regering ook nog een bezuiniging aangekondigd van 500 miljoen  die effect heeft op de zelfstandigen( o.a. de zelfstandigenaftrek en startersaftrek wordt mogelijk dan  afgeschaft) En het ziet er niet naar uit dat daar iets tegenover komt te staan.


1 opmerking:

  1. Jammer, de overheid zou beter moeten weten. Nederland draait op ondernemers, maar het ondernemen wordt je zo bijna onmogelijk gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen