donderdag 28 maart 2013

Heerlijk weekend komt eraan

Nog even en dan start mijn lange paasweekend. Omdat de kinderen al vanmiddag vrij zijn, is mijn weekend dit keer ook lekker lang. Ik kan er nu al van genieten. Op dit moment schijnt de zon lekker in ons huis en kan de lente beginnen. Dat roep ik al weken en tot nu toe is dat nog niet helemaal uitgekomen maar de aanhouder wint altijd ( zeker in dit geval omdat de lente vanzelf uiteindelijk komt)

Ik ben een echt natuur mens ( maar wel op zoals een stads meisje  dat kan zijn) en probeer zoveel mogelijk de natuur op te zoeken. Ik houd van fietsen  en banjeren met de hond door de polder, wandelen in het bos, genieten van het strand. Maar ik zie ook altijd alle dieren, omdat ik dol op dieren ben zie ik ook meer dieren.
Bijvoorbeeld onze tuin, die is ooit door vorige bewoners aangelegd en betrekkelijk groen. Het is dan ook een komen en gaan van vogels.  Mezen, merels, houtduiven,tortels, Vlaamse gaaien, kauwen,kraaien eksters, mussen, roodborstjes, maar bijvoorbeeld ook egels ( met leuke schattige baby's) en nog veel meer. De kauwen en kraaien zijn natuurlijk lekker brutaal en hebben vorig jaar een groot deel van mijn appeloogst  opgegeten. Ik ben er geen voorstander om een boom te moeten beschermen maar ga het dit jaar toch maar proberen met aluminiumfolie ( als iemand nog andere diervriendelijke opties heeft dan hoor ik dat graag)

Deze week een beetje rommelige week geweest, geliefde naaste moest weer een behandeling ondergaan, werk was druk , daarnaast rapport besprekingen van de kinderen op school ( het gaat gelukkig allemaal goed) en moesten we meerdere krantenwijken lopen .Afgelopen maandag was het zo koud dat ik voor het eerst nadat we 3/4 wijk  hadden gedaan , gestopt ben omdat we het zo koud hadden door de scherpe koude wind. De volgende dag hebben we het restant gedaan.Gelukkig kunnen we die folderwijk altijd verdelen over 2 dagen, wij doen het het liefst in 1 middag maar dat lukte dus dit keer niet.

Verder was het een gewone week, ik heb nog een boek uitgelezen en daar volgt nog een recensie komende week en ben nu met een ander boek begonnen. Het lezen probeer ik echt weer een beetje op te pakken, de laatste maanden nam ik daar de tijd niet voor maar nu ben ik weer begonnen dat wel te doen.

Ik wens jullie alvast fijne paasdagen.

Groetjes Annelieya
4 opmerkingen:

 1. Misschien de komende tijd een poosje lezen,buiten in de zon?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. fijne vrije dagen meis, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je gelooft het misschien niet, maar momenteel sneeuwt het hier. Niet veel, maar toch. M.Limburg.
  Grrrr word er gek van. Ik wil warmte.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Even over je appelboom. Je kunt er ook oude cd's in hangen. Hierin weerkaats het (zon)licht en houden vogels niet van. Lijkt mooier als folie.

  GR Ellen

  BeantwoordenVerwijderen