vrijdag 22 maart 2013

Leven met 2 hypotheken, hoe doe je dat?

Leven met 2 hypotheken, hoe doe je dat. Dat vraag ik mij ook weleens af. Zeker vandaag  nadat ik mijn schema van de inkomsten en vaste lasten weer had bijgewerkt. Door dat schema word je weer eens extra op de feiten gedrukt.Ik weet wel hoe we we er voor staan , maar goed als het weer heel zwart /wit op papier staat is dat toch weer confronterend.

Echt, ik heb niet echt te klagen ,er zijn zoveel mensen die het veel slechter hebben als wij. Wij kunnen als we heel zuinig leven onze rekeningen betalen, hebben een beetje gespaard een kunnen tot nu toe nog steeds onze hypotheken betalen dus we mogen niet mopperen.  En dat doen we dan ook niet, we leven sober ( nog soberder als vorig jaar) zetten onze tanden erin en gaan ervoor .Maar het voelt soms wel of we niet verder kunnen met onze toekomst.Dat huis hangt als een blok aan ons been, natuurlijk komt het goed en laten we ons niet kisten.

Maar soms komt inderdaad die vraag in mij op "Leven met 2 hypotheken hoe doe je dat" Ik kan nu zeggen het antwoord is "Je doet het gewoon" Je hebt geen keuze het is een kwestie van je beste beentje voor zetten ,alle mogelijkheden benutten en gewoon gaan. Net zolang tot het verkocht is.

En zo gaat het ook in ons gezin, natuurlijk kan niet alles en moeten we echt op de kleintjes letten maar we hebben wel een gezin met jonge kinderen en die willen we niet altijd met hun neus op de feiten moeten drukken. Ze weten dat niet alles kan en dragen hun steentje bij en soms gaat het heel goed en soms botst het omdat tienerkind naar een concert wil ( met ongelofelijke prijzen ! ) en dat gewoon niet gaat. En dat we kleding doorschuiven naar de jongere kinderen en we niet of nauwelijks snoep in huis hebben en dat we ons concentreren op 3 gezonde maaltijden per dag en niet op allerlei lekkers wat voor kinderen natuurlijk erg aantrekkelijk is. Nee , ik weet het zeker wij komen er wel met doorzetten, tanden op elkaar , samenwerken, lachen, genieten van het leven , af en toe een traantje wegpinken. Wij gaan het redden linksom of rechtsom die huizenmarkt en bijbehorende crisis krijgt ons er niet onder.

Ik wens jullie een fijn weekend!


Groetjes Annelieya

8 opmerkingen:

 1. wat ben je toch een sterke vrouw, respect, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heel goed van je dat je er zo tegenaan kijkt. Het is zoo zonde van het geld he. Wij hadden ook anderhalf jaar 383 aan hypotheek erbij extra te betalen. En dan nog de verzekering, OZB, energie...
  Ik hoop echt dat jullie je huis snel kwijtraken. Het geld is nog tot daaraantoe, maar het gezeur in je hoofd van zo'n tweede woning, dat is niet tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij doet t vooral met een bewonderenswaardig optimisme. Meid wat gun ik jou een snel verkocht huis, voor een goede prijs...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb toch veel respect voor je. Ik heb terwijl ons nieuwbouwhuis werd gebouwd een paar maanden een hypotheek en huur tegelijkertijd moeten betalen. Dat vond ik al pittig maar ik wist wanneer er een einde aan zou komen. Ik hoop oprecht voor je dat je huis snel verkocht gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Annelieya, ik heb je een tijdje gevolgd en afgelopen week aan mijn blog toegevoegd, is dat OK?
  Ik vind het heel erg knap van je hoe jij en je gezin met deze situatie om gaan. Ik hoop dat het keerpunt in de crisis dit jaar wordt bereikt en dat je heel snel je huis kwijt zult raken. Ik duim voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap van jou. Het lukt in ieder geval en dat kunnen er veel niet zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen