zaterdag 27 juli 2013

Europa Kinderhulp

Een van onze kinderen is een pleegkind, toen pleegkind een baby was kwam pleegkind al bij ons in het gezin. Ondertussen gaat pleegkind komend schooljaar naar groep 4. Manlief en ik wilde altijd al een groot gezin ( onze omgeving heeft er altijd met verwondering naar gekeken omdat ze ons als carrieretijgers 
zagen :-)) Wij kregen kinderen maar vonden ook dat er genoeg kinderen in de wereld zijn die dringend op zoek zijn naar een veilig thuis.We hebben toen adoptie of pleegzorg overwogen , uiteindelijk hebben we gekozen voor pleegzorg omdat er genoeg kinderen in Nederland zijn die een fijn thuis nodig hebben.

Doordat wij een pleegkind kregen raakte goede vrienden van ons geinspireerd om ook iets te doen. Zij hebben toen gekozen voor Europa Kinderhulp  http://www.europakinderhulp.nl/ .Elke zomer komt er een kind ergens uit europa om in Nederland ruim 2 weken vakantie te vieren.

Elke zomer komt hun vakantiepleegkind en verblijft dan ruim 2 weken in Nederland en draait gewoon mee in het gezin.Hier kan vakantiepleegkind de hele periode lekker spelen en buiten zijn ,wat in het thuisland/stad  van vakantiepleegkind niet mogelijk is. Je ziet vakantiepleegkind opkappen er komt weer kleur op het gezicht, ravotten ,stoeien,zwemmen, spelen  het kan allemaal..

Zij hebben goede ervaring hiermee en wij zijn al een tijdje aan het dubben of wij wellicht ook volgend jaar meedoen met Europa Kinderhulp. We hebben in elk geval informatie opgevraagd dus wellicht komt er volgend jaar een vakantiepleegkind.

Groetjes Annelieya

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee!
  De omgeving waar wij wonen heeft ook veel te bieden denk ik: strand, bos, politieke hoofdstad, goede verbindingen met andere grote steden, museu, Madurodam. ;)

  Ga eens kijken voor informatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. DOEN! Voor ons is dit het tweede jaar dat we vakantiekinderen hebben (2 stuks) en het is zo waardevol om te doen.

  Erg vermoeiend ook haha, maar als je al kinderen hebt ben je aan het meeste al gewend. ;-)

  Hier 2 knullen uit Frankrijk, maar ze zoeken gastouders voor verschillende landen, ook voor Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben de omgekeerde volgorde. Sinds 7 jaar hebben wij elke zomervakantie een vakantiekind uit Duitsland. Het eerste jaar een jongetje uit Hannover, daarna elk jaar dezelfde jongen uit Berlijn. De eerste keer dat hij kwam was hij nog maar 4. De afgelopen zomer al weer 9. Het is ongelooflijk leuk om een kind zo'n vakantie te kunnen bieden. En we kijken er als gezin elk jaar naar uit dat hij weer komt. Sinds 2 jaar hebben we ook nog een pleegkind. En ook dat is heel fijn. En het grappige is, onze dochter, onze pleegdochter en onze vakantiezoon kunnen het prima met elkaar vinden en ontwikkelen tijdens de vakantie een eigen taaltje .. Nederduits ;-). Maar als je de mogelijkheid om volgend jaar een kind via europa kinderhulp te ontvangen ... doen!

  BeantwoordenVerwijderen