zondag 18 augustus 2013

Nog meer opruimperikelen

Gisteren en vandaag weer druk in de weer met opruimen.Ik heb de zolder even zo gelaten en ben nu begonnen met de kinderkamers.Onze kinderen sorteren dan samen met mij wat blijft, wat doorschuift naar een jonger kind of wat weggaat. Inmiddels zijn er weer een paar zakken naar de kringloop of naar de vuilcontainer.Sokken die al weken liggen te wachten op hun wederhelft, kleren met vlekken die er ook met biotex niet meer uit gaan of helemaal verwassen zijn gaan weg ( of worden poetsdoek) Oude schoolschriften worden uitgezocht, de leukste blijven en de andere gaan naar de oud papier container. na een lange dag ziet het er allemaal weer prima uit. Een goede start van het nieuwe schooljaar binnenkort.

Ik ben echt iemand die geniet van opruimen ( natuurlijk niet elke dag ) maar ik vind het fijn om per seizoen een nieuwe start te maken. Dus eind december en einde zomervakantie is mijn hele huis weer helemaal aan kant.Verder doe ik dan nog 2 kledingwissels rond april en oktober en dan wordt ook al het speelgoed weer gesorteerd in de bakken, goede kleding doorgeschoven of  weggegeven.Opruimen geeft mij rust en vind ik daarom helemaal niet vervelend om te doen. Het is bij ons ook nodig om het niet te vol te maken, we wonen tenslotte met een groot gezin en bijbehorende dierentuin in een huis en dat kost altijd meer tijd met opruimen.

Naast een nieuwe start met opruimen lees ik in vakantieperiodes ook alles wat los en vast zit , heerlijk zo'n tas met boeken en tijdschriften mee..Ik lees graag van alles, variërend van FLOW tot de LINDA. Verder heb ik altijd een paar boeken bij mij die horen bij mijn werk ( gewoon even lekker bij lezen over onderwerpen die ik weer gedurende het jaar kan gebruiken bij mijn werk) en daarnaast natuurlijk een paar romans ( die ik leen bij de bibliotheek)

Dus ik geniet op dit moment met volle teugen en wissel buitenactiviteiten af met luie leesmomenten en spelletjes spelen met de kinderen.

Groetjes Annelieya

3 opmerkingen:

  1. Ik vind het ook heerlijk! Gewoon lekker opruimen, geeft je een heerlijk gevoel! En je huis wordt er ook wat netter van ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het geeft vooral ruimte en inspiratie voor nieuwe dingen in je leven/huis, geniet ervan , liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je inspireert mij met je opruimverhaal. Wat goed dat je hier zo'n routine in hebt. groetjes Margreet

    BeantwoordenVerwijderen