zondag 8 september 2013

Gewoon even bijpraten

Gisteren waren we door vrienden uitgenodigd om samen lekker een dagje weg te gaan. Deze vrienden zien wij helaas niet wekelijks omdat ze aan de andere kant van het land wonen maar deze vriendschap is wel heel dierbaar en we kennen elkaar al vele jaren. We hebben met z'n allen genoten, onze kinderen kunnen het allemaal prima met elkaar vinden dus dat is ook erg leuk. Na een lange en leuke dag ploften we s'avonds moe maar voldaan op de bank.Oudste kind had nog een verjaardag en er bleef ook nog iemand bij ons slapen dus was het pas uiteindelijk rustig einde van de avond. Het is altijd wel genieten , we hebben door ons grote gezin regelmatig vrienden van onze kinderen over de vloer dus soms is het een komen en gaan in ons huis. Ik kan mij nog goed herinneren toen ik een tiener was had ik een vriendin die  3 grotere broers had en een jonger zusje. Ik vond het daar geweldig en was er ook regelmatig.Nu heb ik zelf een groot gezin en zie hetzelfde gebeuren.

Manlief is inmiddels alweer op pad omdat ons jongste kind  zwemles heeft op zondagmorgen en ik ga zo de ontbijttafel maken .Op zondag is het traditie dat we allemaal rond 10:00 uur aan tafel zitten en uitgebreid met elkaar eten en lekker rustig de tijd nemen voor elkaar. Door de weeks ontbijten we ook zoveel mogelijk samen  maar dan hebben we minder tijd en moeten we ook vaak op verschillende momenten de deur uit.

Verder gaan we vandaag druk aan het passen en meten op de zolder  om te kijken hoe we de spullen zo praktisch mogelijk kunnen neerzetten. De 2 oudste kinderen hebben niet veel bergruimte en omdat ze groter zijn geworden en ook veel schoolbenodigdheden hebben moeten we even herschikken in huis. Ik verwacht niet dat we dat allemaal vandaag gedaan krijgen en dat hoeft ook niet we doen elke keer een stuk. Dat is vandaag een mooie klus want hier regent het nu dus dan maar even binnen de handen uit de mouwen.

Komende week hebben we wel wat afspraken staan dus ga ik vandaag weer even een weekplanning maken, komend weekend hebben we geen afspraken staan behalve wat halen en brengen van de kinderen dus dat is ook een fijn vooruitzicht.


Groetjes Annelieya

2 opmerkingen:

  1. Een groot gezin... Wij zijn maar met ons drietjes... Lijkt me voor onze dochter af en toe wel gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat apart, zwemles op zondagmorgen! Dat hebben we hier niet. Is dat iets nieuws?

    BeantwoordenVerwijderen