dinsdag 10 september 2013

Zo het zit er weer op...

Zo de eerste 1,5  is weer voorbij, de kinderen zijn inmiddels allemaal gestart  met school en het eerste huiswerk is alweer gemaakt.Afgelopen week  was voor mij niet  gelijk een zeer drukke start dus ik kon het vakantiegevoel nog even vasthouden en dat is altijd fijn.

Ik vind wel dat het alweer vroeg donker wordt en dat is wel weer even wennen. Ik vind het fijn om s'avonds na mijn werk nog buiten te zijn maar het is nu al een stuk korter dan voor de vakantie.Per week scheelt het iets van 24 minuten dus dat loopt toch weer snel op richting December.

Deze maand wat minder te besteden, er waren wat extra uitgaven .Ik ga natuurlijk weer een opleiding starten en het schoolgeld moet ook betaald worden. Dus is het even pas op de plaats met de boodschappen, even kijken wat ik nog op voorraad heb en dat combineren. Mij kennende is mijn voorraadkast altijd goed gevuld  met basisartikelen en dat is  altijd prettig. Ik probeer gedurende de week ook een zo gevarieerd mogelijk menu op tafel te zetten. Eigengemaakte soep, pasta, groente /aardappelen maar we houden ook van Roti en Indische of Chinese gerechten.Ik gebruik nauwelijks tot geen pakjes maar probeer alles zoveel mogelijk zelf te maken.
Het kost wel veel planning omdat we werken en de kinderen allemaal naar school gaan en daarna ook s'avonds weer verplichtingen hebben. Dus doen we moeite  om een goede gezonde maaltijd op tafel te zetten die niet teveel voorbereiding kost of van tevoren al ( deels) klaar te maken is en  op de dag zelf wordt afgemaakt met  bijvoorbeeld rauwkost of zelf gebakken brood. In ons gezin eten we veel rauwkost, wortelen, komkommer, paprika ,tomaten en sla zijn bij ons favoriet,  soms lekker aangevuld met noten, pitten en zaden of kaas.

In het weekend koken we uitgebreider maar soms ook niet , dan zijn we de hele dag druk in de weer geweest en koken we juist makkelijk.

Groetjes Annelieya

3 opmerkingen:

  1. Wat voor opleiding ga je doen? Ik ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Annelieya,

    Leuke blog! Mijn vrouw en ik zijn allesmetkorting.nl begonnen, een site waar je eenvoudig online aanbiedingen met elkaar kan delen. Je kan er nog wat mee verdienen ook. Misschien vind je het leuk om hier een keertje over te schrijven? gr. Pieter
    info@allesmetkorting.nl.

    BeantwoordenVerwijderen