maandag 6 januari 2014

Aflossen

Wat kan ik soms jaloers zijn op iedereen die nu al aflossen. Voor mij is dat een droom die ik pas in de toekomst kan gaan realiseren.Met 2 hypotheken blijft er niet zoveel over om rekeningen te betalen, daarnaast heb ik dan nog een kleine buffer en ben aan het sparen voor een nieuwe HR ketel en meer zit er op dit moment niet in. Je leert in de tijd om te leven met 2 huizen en ik heb er vertrouwen in dat het goed komt maar deze situatie duurt wel al jaren en kost soms een hoop energie. Onze onbevangenheid is al enige tijd weg, we knokken om ons hoofd boven water te houden en dat lukt met vallen en opstaan aardig( gelukkig maar...)

Ik heb eind december weer een nieuwe Excel  bestand gemaakt waarop alle inkomsten/ uitgaven staan Alle verhogingen en bezuinigingen zijn weer verwerkt en dat voelt lekker.Grip op je geld houden is altijd belangrijk. Soms is de maand wat krapper door een onverwachte hoge rekening en soms heb je een meevaller maar je weet in elk geval dan waar je je geld aan uitgeeft.

De afgelopen dagen hebben we een hoop gedaan, de zolder ziet er weer lekker opgeruimd uit, de kasten voor de oudste kinderen staan er. Ze zijn er erg blij mee en kunnen nu ook kleding ophangen en hun schoenen kwijt onderin de kast. Hebben we de kasten  over een tijdje  even niet nodig  dan vouwen we ze weer in elkaar want ze zijn van stof. Maar voor dit moment  voldoen ze prima en zijn ze erg praktisch. Verder heb ik van de week nog wat spullen verkocht  via MP dus dat is ook weer mooi meegenomen.

Groetjes Annelieya6 opmerkingen:

 1. Ik vind het ontzettend knap hoe jullie het doen! Echt petje af, dat het toch nog steeds weer te rekken is. Zelf heb ik in de afgelopen jaren best wat afgelost, maar moet ik nu eerst een lening aflossen voor ik daarmee verder kan. Bovendien heb ik de afspraak gemaakt om nog maar één keer per jaar af te lossen. Vind ik zelf niet zo heel fijn, maar goed, hopelijk lukt het dan wel om een groter bedrag te doen. Alles gaat nu even wat minder snel, dat is aanpassen. Maar inderdaad, het is mooi als je dingen via Marktplaats kunt verkopen om zo je geld weer wat aan te vullen. Ik ga er ook weer even wat opzetten, want had ook een paar onverwachte rekeningen, waardoor ik eigenlijk nog maar een paar euro op de rekening heb voor de rest van de maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd fijn als je wat geld kunt verdienen via marktplaats.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik krijg soms ook een licht gevoel van jaloezie als ik lees dat iemand weer op zijn hypotheek heeft afgelost. Voor mij is dat ook nog toekomstmuziek. Toch zal dat moment ook voor mij een keer aanbreken. Ik hoop voor je dat je huis snel verkocht wordt, wat zou dat dan financieel een groot verschil maken en wat opent dat een legio mogelijkheden om je geld anders te kunnen besteden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zaten ook een tijd met 2 huizen, niet zolang als jullie, maar ik begrijp je gevoel denk ik, het zag er redelijk hopeloos uit , stress , en proberen gewoon door te doen, maar ik heb wat af gehuild, als ik alleen was, en toen na ruim een jaar stilte weer een kijker ( na weer eens een prijsverlaging) en die deed gelijk een redelijk bod, de volgende morgen waren we eruit en waren onze problemen over!
  Wel heel veel gezakt in de jaren dat het te koop stond, dus onze positie is minder luxe als we gedacht hadden . maar toch, geen stress en spanning meer en gewoon weer elke maand geld over houden.
  we begonnen gewoon weer redelijk opnieuw en nu gaat het weer erg goed.
  Wat ik met dit verhaal probeer te zeggen, het kan zomaar veranderen, dan ziet het leven er weer een stuk leuker uit
  Je moet hier doorheen en dat doe je geweldig, en zo opeens kan ook voor jullie de zon weer gaan schijnen!
  De huizenmarkt trekt weer wat aan, het gaat wel goed komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees al een poosje mee en ben blij dat je weer blogt. Ik ben wel benieuwd wat je doet met je te koop staande huis. verhuur je dit, verander je de prijs, heb je iets van styling gedaan? Het lijkt me echt behoorlijk frustrerend voor jullie als gezin, iedere maand weer geld naar 2 hypotheken. Succes ermee en wellicht kan je je huis ook eens aanprijzen via de blog... wie weet leest een potentiele koper mee.
  Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik moet er niet aan denken, twee hypotheken en er nog zo bij lopen..............meis ik heb alleen maar heel veel respect voor jullie voor hoe jullie staan in het leven, jullie doen het toch maar !!!! enne toch nog genieten, heel erg knap, ik ben supertrots op je , sterke vrouw en man, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen