vrijdag 22 juni 2012

Respect voor keuzes van een ander

Iedereen maakt keuzes en kiest voor de dingen die hij/zij belangrijk vindt en verschilt per persoon. Sommige mensen reizen graag, andere mensen wil het nieuwste model auto, houden van muziek,uitgaan,  of willen de laatste mode volgen. Daarnaast zijn er ook mensen die bewust zuinig leven of  zuinig leven uit noodzaak.

Het belangrijkste is om elkaar niet te veroordelen op de keuzes die iemand maakt maar respect te hebben voor die keuzes ook al zou je ze zelf niet maken. Wij leefde een zorgeloos leven ( gooide niet met geld maar er was wel genoeg) door de huidige situatie zijn we genoodzaakt om ons leven anders in te richten maar onze omgeving hoeft dat niet altijd. Dat levert soms bijzondere situaties op met onze omgeving.

Denk aan theaterbezoek, dagjes weg,  cadeaus geven, kinderfeestjes,terras pakken, lunchen, laatste mode. Wij hebben veel moeten laten en verloren vrienden ( eigenlijk meer kennissen) omdat we niet meer mee konden doen in het sociale leven waar we voorheen onderdeel van waren. In het begin voelde we dat heel erg, over elke uitgave moesten we nadenken kan het wel of niet. We zagen onze omgeving minder en in het begin voelde dat als een isolement en moesten we vaak afspraken afzeggen, geen geld voor benzine   ( en met OV is geen optie met een groot gezin), leuke uitjes afslaan omdat er altijd  extra kosten bijkomen, kinderen van de sportclubjes af en ga zo maar door.

Maar wij hebben een aantal vrienden waar we al jarenlang  bevriend mee zijn, zij luisteren naar onze verhalen, denken mee, peppen ons op als we het even niet meer zien zitten, kennen onze situatie en het meest belangrijke ze houden van ons om wie we zijn en  ( ver)oordelen niet. En dat geldt gelukkig ook voor onze ouders en naaste familie. Dus lieve allemaal ,BEDANKT!


2 opmerkingen:

  1. Er bestaat zoiets als het gezegde: In nood leert men vrienden kennen. 'k Geloof echt dat dat waar is!
    groet

    BeantwoordenVerwijderen