zondag 10 juni 2012

Verstandig

Ik kreeg gisteren de volgende reactie "was het verstandig om een nieuw huis te kopen voordat het oude huis was verkocht"

Ik kan hier nu volmondig op zeggen NEE, maar toen ik een nieuw huis kocht was er nog geen crisis ( in elk geval was Nederland er zich nog niet bewust van )

Eind 2007  wilde wij graag terugverhuizen naar de plaats waar mijn man en ik geboren zijn.We zijn rond gaan kijken en kregen een tip dat er in de buurt waar wij zochten een huis vrij zou komen van iemand die op termijn ging verhuizen. Wij hebben contact met diegene opgenomen ( hij had het huis nog niet te koop gezet ) en waren enthousiast en hebben het huis in maart 2008 gekocht. Het huis konden we begin 2009 betrekken. Wij dachten dat is prima voor ons, dan hebben nog ruim de tijd om ons huis te verkopen en daarnaast hadden we een buffer om 1 jaar te kunnen overbruggen.

Wij dachten dat we  dit verstandig hadden aangepakt, maar de crisis haalde ons in.
Ik woon prachtig en in een erg fijn huis , wij zijn hier erg gelukkig en willen hier oud worden.
Als ik de klok terug kon draaien en wist wat ik nu weet ( dat de zeepbel uit elkaar spatte) hadden wij waarschijnlijk een ander besluit genomen maar terugdraaien kan ik het niet meer.
Dus is ons motto op dit moment... niet zeuren, vooruit kijken en doorgaan.

4 opmerkingen:

 1. Als ik dingen van tevoren had geweten... ja dat denk ik voor mezelf ook weleens. Hele andere situatie hoor, maar je kan gewoon niet alles van tevoren weten, toch? Je hebt nu geen andere keus dan dit, dus ja, je kan er wel in blijven hangen maar je kan maar beter vooruit kijken. Dat lost meer op dan steeds maar denken; had ik maar...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij deden precies hetzelfde: kochten in augustus 2007 in een impuls een ander huis en moesten toen ons huis nog verkopen. Wij hadden geluk: ons oude huis was binnen 6 weken verkocht terwijl het precies dezelfde huis schuin tegenover ons oude huis na 2 jaar uit de verkoop is gehaald. Wij ontsprongen dus de dans.
  Aan de andere kant raakte ik meteen na de verhuizing arbeidsongeschikt dus is dit huis eigenlijk veel te duur voor ons. Maar ja dit raken we aan de straatstenen niet meer kwijt.
  de crisis heeft al veel dingen verziekt en dat heeft denk ik weinig te maken met verstandig of onverstandig. Ik was me niet bewust van een zeepbel totdat hij ontplofte en met mij vele anderen....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heeft dan in al die jaren echt niemand een bod gedaan? Want, hoe weinig ook, is het niet beter een mindere prijs te aanvaarden (al is het niet genoeg) dan jaren dubbele hypotheek te moeten betalen en je huis wordt ondertussen toch steeds minder waard en steeds minder verkoopbaar, niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben ook twee jaar met ons oude huis gezeten, waarvan anderhalf jaar met volledig dubbele lasten toen we in onze nieuwbouwwoning trokken. Toen werkten we nog allebei dus het was op te brengen maar leuk is anders.

  De vraagprijs was 140.000, uiteindelijk verkocht voor 110.000. Het zure was dat we het een dik jaar eerder bijna voor 127.000 verkocht hadden, maar toen, op het dieptepunt van de crisis kregen de kopers geen hypotheek in verband met een onterechte bkr-registratie in verband met een akkefietje over een telefoonrekening van twee tientjes.

  We hebben er precies voor gekregen wat we ervoor betaald hadden, maar hebben er wel veel aan verbeterd. Je moet je verlies dan maar nemen.... Achteraf had ik het ook anders gedaan, eerst verkopen en toen nieuwkopen maar er kan zo veel veranderen in een jaar, zeker in vijf jaar.

  Maar ik hoop dat jullie je tweede huis ook heel snel kwijt zijn, ik weet hoe het voelt en ook al krijg je het wel opgebracht, het is toch een extra zorg waar je niet op zit te wachten en je moet maar zien wat de toekomst brengt....

  Maar uiteindelijk wordt elk huis een keer verkocht, dus dat van jullie ook. De mogelijkheid van opkopen door een vastgoedinvesteerder heb je vast ook al bekeken...

  Ik duim voor jullie!!!

  BeantwoordenVerwijderen