vrijdag 13 juli 2012

Bubbel van energie en goede voornemens

Na het einde van een schooljaar ben ik altijd extra actief.Omdat de meeste verplichtingen vervallen en veel mensen al op vakantie zijn heb ik meer tijd voor dingen die nog wachten op actie.

Hier mijn to do lijst voor de zomervakantie:
 • 2 kinderkamers opruimen, grote schoonmaak en voorzien van bureau
 • wc  opnieuw verven
 • schuur opruimen ( kunnen tenminste alle fietsen er weer normaal in staan)
 • gemeente bellen voor termijnbetalingen belastingen ( om te voorkomen dat ik weer in 1 keer 750 euro moet betalen volgend jaar)
 • Zolder nog verder opruimen ( en wegdoen vn overbodige spullen) zodat we er een speelplek van kunnen maken
 • Minimaal 3 boeken lezen ( eindelijk dan weer even de tijd en rust voor)
 • kledingkasten kinderen nakijken zodat ik weer op MP kan zoeken naar ontbrekende kleding voor de herfst. Ik weet nu al dat ik op zoek moet naar 2 winterjassen
 • afspraak maken met schoorsteenveger omdat het stookseizoen er weer aankomt
 • afspraak maken voor loodgieter , in de bijkeuken stroomt de put soms met hevige regenval over ( en dat is niet echt handig in de herfst, trouwens nu ook niet :-)
 • En natuurlijk veel spullen verkopen via MP en/of wegbrengen/weggeven naar de kringloop of kennissen. ( ik heb de laatste 2 weken voor  118 euro op MP verkocht dus dat ruimt lekker op en het levert nog geld op ook)
Aan het einde van de zomervakantie hoop ik alle punten te hebben gedaan. Verder ga ik natuurlijk vooral genieten van mijn vrije dagen  met man en de kinderen, we gaan naar mijn ouders en daarnaast ook nog andere leuke dingen doen, ik heb nog voldoende  ideeën voor uitstapjes voor weinig of geen geld.


4 opmerkingen:

 1. Geniet van je welverdiende vakantie!
  Mooi dat je je niet hoeft te vervelen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt hartstikke goed allemaal, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Genoeg te doen, lijkt me! Opruimen voelt heerlijk! Wij moeten nog steeds één van de zolders uitmesten. Die is gevuld door de kinderen en ik kondig al geruime tijd aan dat we daar een gezinsactiviteit van moeten maken om die leeg te scheppen. Tot nog toe heeft iedereen het ineens heel druk als ik er over begin. Snap jij dat nou...?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij kun je ook de brandweer vragen om je schoorsteen te vegen dit doen ze dan als brandweer oefening en kost niets (mijn man zit bij de vrijwillige brandweer en doet dit een paar keer in het jaar als oefening) De meeste mensen geven dan koffie met koek en voor op de kazerne nog een kratje bier ofzo Je kunt het in iedergeval vragen of ze het bij jullie in jullie plaats ook doen (ik weet niet of ze een bewijs van schoorsteen vegen afgeven voor je brandverzekering maar het is het checken zeker waard)

  BeantwoordenVerwijderen