vrijdag 17 augustus 2012

aanpakken

Omdat hypotheek aflossen voor ons nog een stap te ver is heb ik besloten om een ander spook uit ons verleden op te pakken

Ik heb uit het verleden nog een flexibel krediet lopen, ik heb bij het afsluiten toen niet goed op de kleine lettertjes gelet ( dat zou mij nu niet meer gebeuren) en toen ik in de financiële problemen kwam doordat ik mijn oude huis niet kon verkopen en daardoor bleef zitten met 2 hypotheken kwam ik er pas achter wat een draak van een flexibel krediet ik had.

Bij dit flexibel krediet los ik per maand een vast bedrag af .Toen ik er erg slecht voor stond betaalde ik het vast bedrag elke maand  en nam ik ook elke maand weer geld op. Ik had namelijk nauwelijks geld om eten te kopen en kon het geld daarom goed gebruiken. Mijn ouders hebben ooit aangeboden een deel af te lossen om het maandbedrag lager te krijgen en daar zat het addertje dat lukte namelijk niet omdat het maandelijkse bedrag dat ik moet betalen altijd hetzelfde blijft en niet daalt. Het openstaande bedrag van het krediet wordt wel lager maar het maand bedrag blijft hetzelfde ( alleen betaal je dan steeds minder rente en meer aflossing) mijn ouders hebben ons toen op een andere manier geholpen.

Ik heb besloten om nu ook hiermee aan de slag te gaan.
Omdat we het nu iets ruimer hebben lossen we het flexibel krediet nu gewoon af ( zonder weer op te nemen) en sinds deze maand  probeer ik elke maand een extra bedrag ( zal soms iets meer dan weer iets minder zijn) extra in te lossen zodat ik sneller van dit vervelende krediet af ben.Ik kan gelukkig wel extra aflossen wanneer ik wil en ook hoeveel ik wil.Het is slechts een druk op te knop en het is overgeschreven.En ik neem NIETS meer op uit dit krediet en sluit hem ook af zodra alles is afgelost ( ik ben anders gaan leven en een flexibel krediet is niet meer aan mij besteed)

Dus ik ga nu eerst mijn krediet aflossen en daarna ga ik door met onze hypotheken aflossen.......( en dat geeft weer een lekker gevoel weer iets aangepakt)


7 opmerkingen:

 1. Inderdaad eerst dit financieel erg vervelend opstakel wegwerken, als je daar vanaf bent alweer een hele zorg minder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super goed van je! Het zal vast een heel lekker gevoel geven als je er straks vanaf bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. WAUw wat een goede zet van je, daar is heel moed voor nodig,enne volhouden he? , geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dan merk je pas hoe zonde van je geld een krediet is... maar je bent hartstikke goed op weg, nog effe en het saldo is nul. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super zeg, heel veel succes ermee! Het zal vast een heerlijk gevoel geven als je hier vanaf bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. goed hoor! Stapje voor stapje kom je er wel

  BeantwoordenVerwijderen