zondag 19 augustus 2012

Weer

Wat hebben deze zomer toch een afwisselend weer.We hebben veel regen gehad , lage temperaturen afwisselend met warme periodes.Ikzelf voel mij het prettigste bij zonnig weer rond de 20-22 graden.Als de zon schijnt is geen klus mij te lastig en heb ik energie  voor tien.

Wordt het warmer dan vind ik dat minder prettig.Ik denk dat ik niet hoef te zeggen hoe ik mij voel als het nog warmer wordt ( :-) Het is niets voor mij, ik sta zo vroeg mogelijk op om nog even te genieten van aangename temperaturen, verzorg de tuin en doe nog wat huishoudelijk werk bijvoorbeeld ( stofzuigen) en wandel lang met de honden omdat het overdag veel te warm is .Wij hebben 2 grote honden waarvan 1 met een dikke vacht en voor hun is het nu wel erg warm.Ik ben net terug van een grote wandeling en dat was net te doen. De rest van de dag liggen onze honden dan ook rustig op de vloer in de bijkeuken omdat daar plavuizen liggen vinden ze dat de meest geschikte plek van het huis.

Ik ben gevoelig voor seizoenen, als de blaadjes van de bomen vallen wordt ik altijd een beetje treurig ( hoewel ik dol ben op wandelen in het bos), de start van de winter  laat ik gelaten over mij heen komen  tot 1 januari en dan gaat voor mij de zon alweer schijnen want de lente komt er weer bijna aan. Ik kan dan alle  kou gewoon doorstaan want mijn meest favoriete seizoen staat weer bijna voor de deur.Grappig toch hoe dat invloed kan hebben op je humeur.

Nog even een lijstje voor deze temperaturen:
Drink voldoende
Neem eens een kop bouillon
Sta lekker vroeg op en geniet van de ochtend
Vertrek vroeg naar het strand ( of bos) en ga er ook weer tijdig weg.
Probeer niet teveel te willen, en accepteer dat je huis of was of badkamer misschien even moet wachten of doe het in de vroege ochtend of late avond.
Eten 's avonds iets makkelijks wat licht verteerbaar is.
En maak je vooral niet te druk en geniet van deze zondag !


3 opmerkingen:

 1. Ik heb een beetje hetzelfde als jij, hoewel ik weer als vandaag ook echt heerlijk vind. Maar dan moet ik dus niet te veel MOETEN, want dan wordt het te veel. Als ik gewoon vrij ben om te doen en laten wat ik wil, kan ik mijn tempo aanpassen en gaat het prima. En ik wil met dit weer ook gewoon lekker buiten kunnen zitten, dan laad ik weer helemaal op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Héél herkenbaar! Vanochtend dan toch maar op tijd opgestaan voor de wekelijkse klussen omdat ik het gister te warm vond, maar vandaag weer zo'n dagje en moet toch gebeuren. Ga zo nog even wat in het keukentje rommelen en daarna ... net als onze viervoeter ... gewoon lekker niks doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze temperaturen vin 'k zwaar overdreven en daarom zet 'k alles zo veul mogelijk een versnelling lager,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen