zondag 26 augustus 2012

Toch fijn al die vaste lasten

Dankzij alle vaste lasten van iedereen toch weer vandaag geïnspireerd om nog eens naar mijn eigen vaste lasten te kijken.Ik heb een aantal punten gezien waar ik meer voor betaal dan collega bloggers..
Bijvoorbeeld Zorgverzekering betaal ik voor ons allemaal 270 euro per maand, woonverzekering betaal ik 82 euro per maand.

Ik ben eerst eens gaan kijken naar vrijwillig eigen risico. Ik heb op dit moment een normaal eigen risico van 220 euro + basis + een extra dekking er bovenop. ( met name voor de kinderen, beugel, brillen en fysio)
Wij hebben samen eens zitten rekenen, we hebben beide dit jaar ons eigen risico ( nog) niet gehaald. Dus een hoger eigen risico behoort tot de mogelijkheden en we kunnen nog een lagere extra dekking nemen dat is ook weer  12 euro p.p. per maand minder. Dus als we rekenen met de huidige prijzen dan scheelt dat ons met een iets  hoger eigen risico per persoon rond de 30 euro per maand. Dus dat is weer 60 euro die we extra kunnen sparen..Meer kan ook nog als we een nog  hoger eigen risico nemen

De woonverzekering is lastiger ,bij ons is het meer dan alleen woonverzekering, namelijk ook rechtsbijstand en andere zaken. ( en niet te vergeten voor 2 huizen!) dus daar moet ik nog even induiken.

Hoe hoog eigen risico hebben jullie genomen? En heeft het goed uitgepakt?
13 opmerkingen:

 1. Ik heb nu nog het laagste eigen risico, maar wil volgend jaar ook overgaan op een hoger eigen risico, volgens mij is het maximaal 650 euro. Vind het wel een beetje spannend, maar we zorgen dat we sowieso 650 euro achter de hand hebben mochten we toch grote kosten krijgen, meer kosten worden dan toch wel verzekerd..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ia VEH overgestapt naar FBTO. Ik heb nu alleen basisen tandarts. Bij VGZ via werkgever was ik wel voor alles verzekerd, maar de vergoeding voor tandarts daar is naadje. Nu voor 850 euro verzekerd, nieuwetanarts die meedenkt over hoe mijn gebit en tandsteen verfraid kan worden. Ik bem blij

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb dit jaar gekozen voor een eigen risico van 330, misschien durf ik volgend jaar wel hoger in te zetten. Ik hou nu nauwkeurig bij wat we aan zorg verbruiken dus dat helpt me volgens jaar weer bij het afwegen.
  Mijn eigen aanvullende verzekering heb ik geschrapt, voor manlief de laagste gekozen maar dan hebben de kinderen wel recht op vergoedingen voor ortho. Dit werkt per verzekeraar anders, dus even goed nakijken. Ook de laagste tandartsverzekering. Als het bedrag wat dit jaar vergoed wordt lager is dan ik betaal aan premie, schrap ik die volgend jaar ook misschien.
  Woonverzekering ben ik ook aan het uitzoeken, zit bij ons ook de aansprakelijkheidsverzekering bij, dus dat is ook wat lastiger met vergelijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Even een avondje uittrekken om te kijken wat je kan verwachten en wat je het volgende jaar vergoed krijgt. Rond oktober komen ze toch altijd met hun nieuwe prijzen meen ik. En let ook op of ze niet opeens de sterkte van de brillen die vergoed worden wijzigen en dat soort zaken.

  Bij ons loonde het, zeker met het hogere verplichte ER om het gewoon op te schroeven naar het maximale. Sinds 2010 hebben we er alleen maar voordeel van, dit jaar nu we bij anderzorg zitten helemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb dit jaar voor het eerst alleen de basisverzekering. Geen eigen risico. Ik betaal per half jaar 582 euro, dus ik zit nog onder de 100 euro.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo,
  Wij hebben aanvullend pakket 2 ook voor de tandarts.
  Eerlijk gezegd ben ik er blij mee.
  Mijn man krijgt via zijn werk €12,50 vergoed als hij een aanvullend pakket heeft en dat scheelt natuurlijk al.
  wij hadden dit jaar meerdere ziektekosten waaronder een wortelkanaalbehandeling waar een groot deel van werd vergoed een kind die psychologische zorg nodig heeft door de aanvullende verzekering werden 9 sessies zonder eigen bijdrages vergoed en ook onze meiden tweeling kregen nieuwe brillen en ook hier werd dankzij de aanvullende verzekering een deeltje van vergoed.
  Het is voor iedereen heel persoonlijk maar ik vind het erg fijn om een aanvullende verzekering te hebben het geeft mij rust.
  Groetjes Demi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb mijn eigen risico zo laag mogelijk gezet. Mijn spuiten kosten 1511 euro per maand. Hier valt dus niets te verdienen. Ik mag blij zijn dat ik die betaald krijg.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij gaan sowieso switchen, maar nog even uitzoeken wat en hoe het beste bij ons past en rekensommetje maken mbt eigen bijdrage. Volgens een mail van de klantenservice van onze eventueel nieuwe zorgverzekering kan ik het beste in november alles naast elkaar leggen en keuze maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Volgens mij las ik laatst ergens dat je het beste een laag ER kunt doen als je zeker weet dat je erover heen gaat. Ben je altijd redelijk gezond en verwacht je niet zoveel te betalen aan ER, dan kun je het beste voor het hoogste eigen risico gaan. Dat hebben wij dit jaar ook gedaan. De kosten die we daarmee besparen (a 20 euro p.p.) in een speciaal potje gedaan als we daar niets van gebruiken zit er in dat potje 480 euro eind van het jaar. Maar nu met zwangerschap en komende bevalling betaal ik daar die kosten van en houden we hopelijk nog over ook. En dan zijn we veel goedkoper dan wanneer we allebei het laagste ER zouden hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zomaar een tip van een stille lezeres,het is niet te hopen dat je het meemaakt maar als er onverwacht een ernstige ziekte of ongeval op je weg komt, dan krijg je te maken met heel veel extra kosten, ook thuis, vervoer, oppas en makkelijk eten enz. Dan is het wel heel fijn dat je geen extra kosten krijgt voor alle zorg die nodig is omdat je aanvullend verzekerd bent. Wij hebben dit meegemaakt en zullen pas als laatste de aanvullende verzekering opzeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hallo anoniem,ik heb ook voor mijn man en mij alleen basisverzekering gedaan.
   medicijnen moeten we toch al zelf betalen ,fysio
   dan ook.
   maar naar een neuroloog en zo zit toch in de basis, mag ik vragen wat je bedoelt met vervoer. stuur je antwoord maar naar ik moet het kunnen.
   dank je.

   Verwijderen
 11. Ik heb dit jaar voor het eerst het allerhoogste eigen risico genomen, namelijk 500 euro. Hierdoor betaal ik op jaarbasis 300 euro minder premie. Mocht ik onverhoopt in het ziekenhuis terecht komen of dure medicijnen nodig hebben, dan kan ik hooguit 200 euro (500-300) verlies lijden. Het risico waard, aangezien ik de afgelopen jaren het eigen risico niet of nauwelijks aansprak. Ik had me nooit gealiseerd dat de meeste posten helemaal niet onder het eigen risico vallen: huisarts plus alles binnen de aanvullende verzekering

  BeantwoordenVerwijderen
 12. O ja, een aanvullende verzekering heb ik wel. 83nogwat betaal ik per maand bij Anderzorg

  BeantwoordenVerwijderen