woensdag 8 augustus 2012

Wat is geluk...

Voor sommige mensen is geluk steeds meer status, meer inkomen en daardoor meer bezittingen
Dat betekent uiteindelijk dat je mee doet aan een ratrace en altijd bezig bent met geld verdienen.
Het moet altijd meer,meer,meer........... daardoor moeten mensen blijven werken , ze kunnen immers niet stoppen omdat er genoeg geld binnen moet komen om alle bezittingen te kunnen betalen.En maakt iemand een promotie dat komt er meer geld binnen maar gaat er meestal nog meer geld uit.
Status is een raar ding, het maakt mensen hebberig op zoek naar meer.Maar dan reik je altijd naar een horizon die je niet kan bereiken.

Het wordt dat een patroon waar iemand niet meer uit kan komen.Je hebt steeds minder tijd voor je gezin, kan belangrijke verjaardagen/feestjes niet aanwezig zijn omdat het werk je opslokt. En voelt je steeds minder gelukkig ( maar laat dat vooral niet aan de buitenwereld zien)

Ik ben ooit zo begonnen ,als jonge zeer ambitieuze vrouw. Maar ik ben er gelukkig op tijd uit gestapt.
Ik heb ooit het boek  "rich dad poor dad " gelezen van Robert Kiyosaki waardoor ik anders tegen geld ben gaan kijken. Ik ben toen van baan verandert en heb daarna mijn leven verandert

Ik hoef niet groter, mooier en nieuwer.Voor mij geen nieuwe gadgets,dure reizen, auto's e.d.
Ik wil gewoon gelukkig zijn...

Geluk is voor mij:  getrouwd zijn met de liefste man van de wereld, prachtige kinderen, lieve familie
,genieten van mijn dieren, leuke baan waar ik mijn talent in kwijt kan, klaar staan voor andere mensen, genoeg geld om rond te komen en veel buiten zijn.12 opmerkingen:

 1. Het duurde bij mij even voor dat kwartje gevallen was, maar inmiddels wel duidelijk dat geluk zeker niet in spullen zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt helemaal gelijk! Ik loop nog te hinken, ik weet een mooi huis is uiteindelijk een grote bak bakstenen met een maandelijkse hypotheek waar je U tegen zegt. Maar toch als ik alleen al ga bedenken waar ik voor wil sparen... dan wordt het lijstje steeds langer. Ik ben nu voor mijzelf aan het bevatten wat echt belangrijk is voor mij. Bedankt voor je blog, zette me weer aan het denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nou, da's geweldig, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch kan ik soms heel blij worden van het kopen van spullies. Handige spullies, mooie spullies. Spullies die ik tweedehands kocht of in een mooie aanbieding. Of een handige gadget oid. Niet om mee te pronken, maar omdat het dingen zijn die het leven zoveel makkelijker kunnen maken. Juist door te consuminderen en slim met geld te zijn, kan ik tegenwoordig eens af en toe iets kopen wat vroeger gewoon absoluut niet kon. Soms was het net een roze olifant: hoe harder ik riep dat ik het niet deed, hoe meer ik ernaar verlangde. Ik verzorgde me bijvoorbeeld slecht want de gewone producten van het Kruidvat leidden tot allergische reacties en zitten vol gif. Dus gebruikte ik ze niet, want geld voor biologisch hadden we toen gewoon echt niet.
  Nu moeten we ook weer een tijdje rustig aan doen omdat we een schuld moeten aflossen. Maar ik heb wel geïnvesteerd in dingen die me blij maken. Niet dat het hele grote, dure statussymbolen zijn bij mij, maar wel bijvoorbeeld knutselspullen, een (tweedehands) garderobe waar ik blij van wordt en dergelijke. Of bio-boodschappen + verzorging kunnen betalen zonder je in al te rare bochten te moeten wringen.
  Voordat we consuminderden betaalden we meer aan verzekeringen dan aan boodschappen. Dat vind ik dus echt een scheve verhouding. Nu zijn de boodschappen na de hypotheek de grootste post. Dat voelt veel meer zoals het hoort te zijn.
  Ik koop ook veel bewuster iets nu en wacht dan liever tot het in de aanbieding is om iets degelijks te kunnen kopen dan dat ik voor een boel rommel ga die het net niet is maar zo lekker weinig kostte en veel minder lang meegaat. Dat geldt voor kleren, maar zeker ook voor bijvoorbeeld apparatuur die energiezuinig moet zijn. Het verschil met een goedkoop apparaat verdien je zo terug.
  Als de schuld betaald is, koop ik als eerste een Siemens-vriezer!! En dan een 'echte' canon voor manlief met een goede lens!!
  Wij hebben eigenlijk wel altijd materiële wensen. Er komt gewoon nooit een einde aan de lijst, er komen steeds weer dingen bij. Maar we denken er lang over na en soms valt iets uiteindelijk af of doet zich een (tweedehands) alternatief voor oid. Wonderlijk hoe dat gaat!

  Manlief is niet zo op status gericht en ik ook niet. Vaak kopen we dingen die geen mens ooit ziet, of waar men niet de prijs van weet, maar die ons geweldig dienen op de een of andere manier. Vaak zijn het groene keuzes (zonnepanelen bv) of investeringen die een grote besparing opleveren (een snorfiets van een oud dametje kopen, niet echt iets waar de meeste mannen mee gezien willen worden :)) Maar als ik het verschil zie in uitgaven aan benzine, worden we daar wel erg vrolijk van!! Vorig jaar nog meer dan 250 euro, nu nog geen 80 euro per maand. Dat is dan weer iets wat consuminderen ons oplevert. Wat niet wil zeggen dat het voor iedereen de oplossing is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu wij er iets beter voor staan ga ik ook meer voor kwaliteit. Bijvoorbeeld als we vlees eten is dat kwaliteit en biologisch en geen plofkip meer. ( voorheen had ik gewoon helemaal geen geld voor biologisch vlees)
   En wat betreft de verzekeringen, hier hetzelfde ik gaf een kapitaal uit aan verzekeringen terwijl wij in armoede leefden, hoe bijzonder is dat( en ook nog deels woekerpolissen)ik heb de helft opgezegd en de belangrijkste/noodzakelijke gehouden.Hierma ga ik kijken of ik ze ergens anders goedkoper kan onderbrengen.

   Verwijderen
 5. Dat boek wil ik ook nog steeds een keer lezen, schijnt ook een klassieker te zijn voor PF-bloggers. Wij zijn gelukkig nooit heel statusgevoelig geweest, maar wel makkelijk met dingen kopen omdat het leuk is, zonder dat je je realiseert dat er veel andere dingen ook/meer belangrijk zijn. Nu leren we dat wel, want door ons dure huis kunnen we nu lang zo makkelijk niet meer van alles kopen als eerst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt een aanrader! Ik ben tot inkeer geworden door dit boek.

   Verwijderen
 6. Helemaal mee eens!
  Voor mij is geluk ook niet een mooi huis bijvoorbeeld; wel een huis waarin ik me thuis kan voelen, of dat nou is met designermeubels of een bij elkaar geraapt zooitje van de kringloop... En de mensen verderop in de straat bij ons met mooie koophuizen hebben niet dat geweldige uitzicht dat wij in ons sociale woningbouw huurflatje hebben, terwijl wij daar juist zo gelukkig van worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helemaal gelijk. Toen ik nog werkte gaf ik bergen geld uit aan allemaal onzin. Ook omdat je gewoon geen tijd had om na te denken over eten of onkosten. Nu ik thuis ben leef ik veel bewuster en geven wij het geld uit aan die dingen die wij willen. Alles hebben wij op een rijtje en dat geeft zo ontzettend veel rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Rijk zijn kan dus op een paar manieren,
  En jij heb de beste uitgekozen;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. tegenwoordig minder te besteden, maar desondanks een stuk gelukkiger, zo vond ik gisteren een wandlampje in de kringloop voor maar 1,50 euro , dat zijn van die dingen waar ik dan heel blij van word, met weinig geld toch je huis gezellig maken. bij mijn in de buurt wonen veel mensen die erg veel geld en moeite in hun huis stoppen, niks mis mee hoor, maar het valt me wel op dat al die huizen er hetzelfde uitzien, het zijn meer showrooms dan een echt thuis.ik ben een buitenbeentje ,maar het grappige is dat diezelfde mensen altijd zeggen dat het zo gezellig is bij mij in huis.

  BeantwoordenVerwijderen