zaterdag 15 september 2012

15 jaar geleden ...

Binnenkort zijn we 15 jaar getrouwd. Wat is er veel gebeurt in die tijd. Na 13 maanden kregen we ons eerste kind dolblij waren we daarmee. De jaren daarop volgende er nog meer  prachtige baby's allemaal vrij kort op elkaar. We hebben dus een periode gehad van grote drukte waarin we werkten en daarnaast alle aandacht naar de ( kleine) kinderen ging.  Tegenwoordig hebben we weer wat meer vrijheid omdat onze kinderen wat zelfstandiger zijn ( zelf aankleden, eten klaar maken ,naar  de basisschool lopen) en de oudste soms oppast als we even weg moeten.We hebben natuurlijk nu de fase waarin alle kinderen naar allerlei clubjes en afspraken gebracht/gehaald moeten worden.  Onze kinderen toen veel aan theater en sport waardoor er altijd wel iemand is die aan het repeteren is voor een optreden of wedstrijd.

We boffen als ik om mij heen kijk zijn er al een aantal vrienden die  rond dezelfde periode zijn getrouwd inmiddels ook weer gescheiden.Wij hebben geluk, we houden van elkaar en zijn nog steeds dol op elkaar. We lachen en praten samen en geven elkaar de ruimte en genieten van ons gezin.

In de afgelopen jaren zijn er vele hoogtepunten geweest, maar natuurlijk ook periodes dat het minder ging. Ik heb toen ik hoogzwanger was een auto ongeluk gehad ( een vrachtwagenchauffeur zag mijn auto over het hoofd), mijn man heeft daardoor een zware burnout gekregen die ruim 1 jaar duurde. Die periode was ook voor mij heel pittig omdat ik een paar kleine kinderen had en een pasgeboren baby en mijn man weinig meer kon. Ik heb jaren later mijn been gebroken en liep daarbij tijdelijk trombose op waardoor ik ruim 3 maanden niet kon werken en mijn man veel moest bijspringen. En als laatste het niet kunnen verkopen van ons oude huis waardoor we veel geldzorgen kregen.

Pieken en dalen het hoort erbij , wij zijn er altijd doorheen gekomen. Wij willen graag met elkaar oud worden, we hebben het fijn en bovendien  zijn we nog steeds verliefd. Op onze trouwdag gaan we lekker samen een hapje eten. En daarna op naar het volgende jubileum.......


8 opmerkingen:

 1. Deze week waren wij 16 jaar getrouwd. Een huwelijk met heerlijke momenten en vreselijke. Een huwelijk betekend wel dat je eraan moet werken. Soms wilde ik manlief de deur wel uitschoppen, maar achteraf altijd weer blij dat ik het niet gedaan heb: we zijn nog altijd gek met elkaar. (maar ik ben niet meer verliefd)

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alvast gefeliciteerd! Een fijne dag en geniet van jullie gezin!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Samen maak je idd heel veel mee bij zoveel jaren. Wij waren deze maand 17 jaar getrouwd. Fijne dag gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie blog dat je na al die jaren van ups en downs gewoon nog zo blij en gelukkig met elkaar bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een rijkdom, een levensmaatje en vier gezonde kinderen. Niet te vervangen, de rest wel............

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vast van harte gefeliciteerd. Heb sinds kort jouw blog ontdekt en ben onder de indruk van jullie doorzettingsvermogen en creativiteit hoe jullie met jullie situatie omgaan.
  Groeten, Grenouille

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alvast van harte gefeliciteerd, fijn dat jullie niet in de statistiekjes van het scheiden horen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alvast van harte. Wij zijn alweer 26 jaar elkaars maatje. Niet getrouwd. Daar heb ik niets mee.En inderdaad het is net zo als met alles ook een relatie is werk in uitvoering! Maar dat is toch ook prima.... als je het maar samen doet. En ook hier gaat het leven niet altijd over rozen. Maar in die periodes er voor elkaar zijn. Dat is nu een van de dingen die er toe doen!!

  BeantwoordenVerwijderen