dinsdag 11 september 2012

minder ballast

Minder ballast is belangrijk, het zorgt ervoor dat je hoofd lichter is.
Dat geldt voor een hoop dingen , minder stress, minder geldzorgen, minder spullen. Minder ballast betekent zeker balans in je leven , genieten van de dingen om je heen.....

Voor mij is op dit moment minder ballast = minder gewicht.Zoals ik al eerder heb aangegeven ben ik naast consuminderen begonnen aan een ander project namelijk "minder gewicht".
Omdat er na een lange tijd geldzorgen weer ruimte was om ook met andere dingen op te pakken. De geldzorgen blijven omdat we nog steeds 2 hypotheken hebben en dit niet op korte termijn verandert, maar de ergste periode hebben we gehad . We kunnen nu normaal onze rekeningen betalen ( leven zo zuinig mogelijk) en ook iets sparen.

Ik ben nu een aantal weken bezig met project "Minder gewicht|" en het gaat goed met mij.Ik ben al aardig wat afgevallen en ik voel mij prima. Ik eet gezond en ik krijg veel complimentjes dat ik er goed uitzie. De eerste broeken worden langzaam echt veel te groot maar ik ga proberen zo lang mogelijk mijn oude kleren aan te houden ( met name thuis ) voor mijn werkkleding is dat wat lastiger want ik moet er wel representatief uitzien.Maar tot nu toe lukt dat met wat aanpassingen nog steeds.

Aan het einde van project "Minder gewicht" zal ik precies vertellen hoeveel ik ben afgevallen.Ik denk altijd aan zakken aardappelen ( omdat ik dan beter besef hoeveel ballast ik teveel met mij mee neem elke dag) Op dit moment zijn er in elk geval al aardig wat aardappelen af ( hoera)


9 opmerkingen:

 1. Wat goed van je! En fijn dat je ook al echt resultaat ziet. Dat motiveert om door te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend knap zeg!! Ik ben heel benieuwd hoeveel je straks kwijt bent! Ik probeer hier door sporten en gezond te eten ook wat kwijt te raken, maar het gaat niet zo hard. Ook mijn eigen schuld; ik heb veel moeite om snacks te laten staan. Maar ik begin gewoon elke dag opnieuw en ik denk dat het straks weer makkelijker gaat als ik ook weer sport. Dan zijn er sowieso een paar uren waarin je niet kunt eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed van je! Ik sjouw ook veel ballast mee door jaren ziek zijn, ik hoop dat er wat van afgaat nu ik meer beweeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je voelt dat de kleding ruimer gaat zitten. Daaraan merk je toch het eerst dat je afvalt. Veel succes en laat de aardappels maar afrollen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed van je! Ga zo door!!

  Die vergelijking met zakken aardappelen die ken ik hoor. Dat zeg ik ook altijd voor zowel mens als dier!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In pakjes boter of aardappelen is altijd zo'n leuke vergelijking. Succes en hou vol hoor!

  BeantwoordenVerwijderen