maandag 10 september 2012

Ontbijt is een belangrijke start van de dag

Ontbijt is een belangrijke start van de dag. Bij ons zit er wel een verschil tussen  door de weekse dagen en de weekend dagen.

Door de week staan mijn man en ik vroeger op als de kinderen, we douchen ,laten de honden uit en eten samen ontbijt. Vaak komt onze jongste dan ook al naar beneden en eet gezellig mee. Mijn man moet ook als eerste weg omdat hij verder van zijn werk woont.

Ondertussen maak ik ook de andere kinderen wakker ( bij de 1 kost dat wat meer moeite dan de ander) en zorg ervoor dat ze gaan douchen  en daarna lekker ontbijten. Oudste kind regelt alles zelf en heeft ook een wisselend rooster waardoor kind niet altijd op dezelfde tijd begint. De grotere kinderen smeren zelf hun boterhammen ,of eten bijvoorbeeld muesli.

In het weekend eten we altijd allemaal samen en veel uitgebreider. Ik maak s'morgens een ontbijttafel klaar met vers brood ( soms croissants),  beschuit, jus d'orange , ontbijtkoek of suikerbrood en bijvoorbeeld aardbeien of ander vers fruit en daarbij maak ik ook een eitje voor iedereen die er trek in heeft.Meestal eten we dan rond half 9 ,we  nemen er de tijd  voor en kletsen over van alles en nog wat....... altijd erg gezellig.

Hoe ontbijten jullie?


7 opmerkingen:

 1. Ik ben vaak veel eerder op dan mijn vriend, dus wij eten meestal apart. Ik vaak achter de computer, terwijl ik blogjes lees. Soms, vooral in het weekend, ook wel aan tafel, dan lees ik er een boekje bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Melk met cereals, heb geen rust 's ochtends. Soms crackers met beleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Door de week smeert manlief het brood voor bijna iedereen en zet dat onder folie klaar.
  Op zaterdag moet iedereen die dat kan zijn eigen brood smeren.
  Op zondag eten we afbakbroodjes.
  Op bijzondere feestdagen doe we nog wel eens een ontbijt zoals je het in hotels meestal krijgt. Bijvoorbeeld met kerst ipv een luxe diner.

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik eet geen ontbijt thuis omdat ik om 5 uur al begin maar ontbijt rond zevenen op het werk. Manlief wel 1 boterhammetje voor hij om zes uur weggaat. in het weekend is het wat later maar wel samen met een bammetje en koffie. Niet spectaculair eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We ontbijten hier allemaal op onze eigen manier, tempo en tijdstip dus niet gezamenlijk aan de ontbijttafel (zou hier geen gezellige boel zijn). Zelf eet ik meestal een kom yoghurt met cruesli, krijg 's morgens geen hap brood weg en dat probleem lijken mijn pubers 'geërfd' te hebben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We zijn maar samen en ontbijten allebei apart. Ik meestal op de bank een bord havermout met water, allemaal gezonde bessen e.d. en kaneel voor het zoete. Als ik ga sporten dan eet ik alleen wat fruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik moet erg vroeg opstaan en krijg om 6 uur smorgens echt geen boterham naar binnen ,ik maak daarom mijn eigen yoghurt drinkontbijt, magere yoghurt met vruchtenmoes ,havermout en vruchtensap, dit kan ik zo opdrinken en geeft me genoeg energie tot ik weer thuis ben halverwege de ochtend. de vruchtenmoes en het sap maak ik ook zelf zodat er niet teveel toevoegingen in zitten alleen fruit en wat rietsuiker.

  BeantwoordenVerwijderen