zaterdag 17 november 2012

Daar is ze weer


Deze week even minder bezig geweest met bloggen en meer met mijzelf. Het gaat weer iets beter, ik voel dat mijn energie weer terugkomt en dat ik weer vol plannen begin te komen. Deze komende week ben ik daarnaast nog 1 dag vrij omdat ik een moeder/dochter uitstapje ga doen ( met mijn moeder) ik verheug mij er nu al op.

Natuurlijk heb ik deze week wel bloggen gelezen van diegene die ik volg ( hoewel ik nu zag dat ik toch allerlei leuke bloggen de laatste 2 dagen heb gemist en zeker ga bijlezen in het weekend) Deze week bleef de blog van spaarcentje  "waar is jouw omslagpunt" bij mij hangen.

Ik weet nog goed dat ik dat punt bereikte, meestal lig ik in de supermarkt meer kruipend op de grond dan ergens anders en deze keer had ik de vaste voorraad aangevuld  met wat blikken groente ( voor noodgevallen als ik niets meer in huis heb) Ik spreek dan over ongeveer 10 maanden geleden toen we met moeite onze rekeningen konden betalen en er weinig overbleef voor eten. Ik kocht sperziebonen van de euroshopper  en toen ik een paar weken daarna  sperziebonenschotel maakte van eigen gemaakte gebakken aardappelen, sperziebonen en hamblokjes viel dit zo tegen. De bonen waren grof , weinig smaakvol en met heel veel draden en dus niet echt eetbaar, toen was voor mij de maat voor mij echt vol.

 Ik heb toen besloten in elk geval nooit meer concessies te doen op de kwaliteit van eten. Minder luxe prima, niet veel te snoepen in huis ook prima, maar ons basiseten, brood , melk, eieren, vlees, groente ,aardappelen is van goede  kwaliteit en  bij voorkeur biologisch en diervriendelijk. Mijn man en ik koken afwisselend en proberen elke week weer een leuk gevarieerd en gezond menu op tafel te zetten voor weinig geld en daarnaast koken we regelmatig 's avonds  alvast iets vooruit zodat we op een drukke dag zo een goede maaltijd op tafel kunnen zetten en niet hoeven uit te wijken naar een ongezonde snelle hap.

Geniet van het weekend en tot de volgende blog.

Groetjes
Annelieya


3 opmerkingen:

 1. Een aantal jaren geleden moesten wij ook aldi-vulsel eten. Daar werden dus echt niet blij van. Groot was de vreugde toen we op bio konden overstappen. Dat was niet alleen beter voor de dieren en het milieu, maar bijna alles bleek net even beter van smaak! We bleven dezelfde gerechten eten, maar dan met biologische producten. Door slimmer in te kopen andere gebieden, kwam die ruimte er. Men spreekt in de media van inflatie en stijgende kosten: ik kan dat (nog?) niet terug zien in mijn kasboek: bij ons blijft het langzaamaan allemaal dalen. Zowel variabele uitgaven als vaste lasten (nu is het moment om je zorgverzekering onder de loep te nemen, bijvoorbeeld)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goed zo meis, leven en laten leven, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoihoi,
  Je krijgt een award van me =)
  En inderdaad, euroshopper is leuk, maar niet alles is goed daarvan.

  BeantwoordenVerwijderen