dinsdag 25 december 2012

Einde van het jaar nadert

Aan het einde van het jaar heb ik altijd de behoefte om het jaar goed af te ronden.Ik wil dat perse alle kasten netjes aan kant hebben, ruim nog even de laatste papieren,facturen op in de map ( en maak gelijk een nieuwe map financi├źn voor 2013) en probeer dan altijd nog een paar zakken vol weg te brengen naar de kringloop. Daarnaast heb ik nog wat spullen te koop gezet op Bol.com en Marktplaats waardoor ik in 2 weken weer 3 boeken heb verkocht en 1 cadeaubon ( van een winkel waar ik nooit kom) en een doos Rituals waar  ik al een bod op heb ontvangen.Dus dat gaat goed. Ik heb nu nog 1 cadeaudoos Rituals die ik nog op Marktplaats moet zetten.Ik heb namelijk 2 van deze dozen als relatiegeschenk gehad en gebruik ze niet dus verkoop ik ze liever, staan ze ook niet in de weg.

Zalig vind ik het om die laatste dagen nog even het hele huis aan kant te krijgen, alle hoeken en kieren nog eens te soppen en met een goed gevoel 2012 te verlaten. Daarnaast schrijf ik altijd nog even de dingen op die ik 2013 echt wil realiseren ( ik heb daar een speciaal boekje voor in mijn handtas dat ik overal mee naar toe sleep , zie, hoor of lees ik wat leuks dan noteer ik dat gelijk) en mijn lijstje voor 2013 komt ook zeker op mijn blog.

Ik ben al aan het voorbereiden voor 2013, ik heb in elk geval mijn voorraad al opnieuw bekeken en genoteerd wat ik heb en wat er ontbreekt ,dan kan ik als we gaan hamsteren, xl sale of iets dergelijks hebben gelijk kijken of ik of er een goede aanbieding voor mij bijzit.Inmiddels heb ik ook een kast  leeggemaakt zodat mijn voorraad wat overzichtelijker  staat en ik niets kan vergeten. Ik las vorige week nog een tip van iemand die alles een sticker geeft  met de aanschafdatum, dat lijkt mij een goed plan.

Vanaf januari ga ik ook weer extra streng opletten op de boodschappen , met de kerst eten wij eenvoudig en lekker ( en zeker geschikt voor iedereen zodat onze kinderen ook genieten) maar je haalt toch altijd wat extra's in huis en dat kost toch extra geld.Dat samen met de extra rekeningen die we hadden in december zorgt ervoor dat ik extra gemotiveerd ben om zo zuinig mogelijk in te kopen en wel elke dag een goede maaltijd op tafel kan zetten.Ik heb de laatste tijd wat leuke nieuwe recepten geprobeerd die makkelijk te maken zijn ( niet veel kosten) en iedereen in ons gezin lekker vindt.

p.s. met onze kittens gaat het goed, ze groeien lekker door en worden al zo leuk. Binnenkort zal ik  foto's op mijn blog zetten.
1 opmerking:

  1. Dat klinkt heel geordend en goed georganiseerd, het lijkt me heerlijk om zo het jaar uit te gaan.
    Geniet nog even van de feestdagen!

    BeantwoordenVerwijderen