vrijdag 7 december 2012

Ik vertik het

Wij hebben al een tijd onze financi├źn beter onder controle en kunnen onze rekeningen tijdig betalen. Daar hebben we zoals de meesten weten heel hard voor geknokt. De maand is het lastig, we hebben 1 onverwachte rekening  ( wasmachine kapot) en moesten de auto apk laten keuren en een grote beurt geven. En daar houd ik wel rekening mee maar het valt altijd tegen en dat was ook deze keer het geval.

Dus we komen niet goed uit en daar baal ik van , maar ik vertik het om onze spaartegoeden of krediet aan te breken. Ik heb de laatste maanden zo mijn best gedaan om mijn krediet serieus af te gaan lossen dat ik daar zeker niet aan kom. Ik heb de afgelopen maanden mijn maandelijkse aflossing gedaan en daarbij extra ingelost en dat wil ik zeker zo laten.

Dus deze maand  alle rekeningen betaald en moeten we de rest van de maand  erg zuinig leven.
Er zijn gelukkig wel een paar meevallers  deze maand maar ik weet niet wanneer die komen.Ik ontvang voor oudste kind nog een bijdrage voor chronisch ziekte terug en mijn waterleverancier heeft aangegeven dat ik geld terug krijg omdat ze teveel in rekening hebben gebracht. Verder moet ik deze week mijn reiskosten declaratie nog indienen en dat is een groot bedrag en ontvang ik dan bij mijn salaris einde van de maand weer terug.

Dus het is met name een tijdelijk probleem, maar nu wel lastig. De komende maand hebben we gelukkig waarschijnlijk weinig andere kosten, de kerst vieren wij bescheiden en zonder veel poespas. Wij genieten van de vrije dagen met elkaar en maken er gezellige dagen van maar dat betekent niet dat we extra geld uitgeven. Mijn man en ik zijn beide ook 24 +31 december vrij dus dat betekent 2 lange weekenden en traditioneel ben ik dan ook nog altijd 2 januari vrij.
6 opmerkingen:

 1. volhouden hoor, laat je niet kennen, jij bent sterker en creatiever alsdat verdo... geld, toch ? , geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat gebeurt hier ook wel eens, er komt dan altijd wel weer ergens geld vandaan. Een declaratie, een meevaller, vier kratten in de schuur met statiegeld erop... Succes! Altijd wel erg lekker als er dan uiteindelijk weer serieus geld binnenkomt maar een goed gevoel als je je spaargeld niet hoeft aan te spreken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het positieve dat ik hier in lees, is dat je het dus ook wel kunt redden zonder je spaarpot aan te breken! Dat is toch geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je zult zien dat je toch uitkomt met je geld! Vroeger kon dat niet maar de nieuwe Annelieya kan het. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik geef je helemaal gelijk. Het zou zonde zijn om nu weer op te moeten nemen. Ik duim voor je dat het je lukt deze maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo te horen komt het uiteindelijk allemaal goed. Creatief uit voorraad eten scheelt vaak ook vrij veel. Mijn ervaring is dat er vaak meer in huis is dan ik denk. Bonen zijn trouwens ook erg goedkoop en een prima vervanger voor het in verhouding dure vlees. Dus lekker aan de vegasoepjes: bruine bonen, erwten, witte bonen of linzensoep. Of zelfgemaakte hummus van kikkererwten. Wortels kun je hier in een zak van 10kg kopen. Wordt vaak als dierenvoer aangeprezen, maar waar ik ze haal verkopen ze dezelfde winterpenen los voor 95 ct per kilo en per 10 kg 2,25. Eventjes goed opletten en je hebt voor weken hutspot, wortelsoep, rauwkost en waar je maar wortels voor wilt gebruiken.

  Gr. Chanel

  BeantwoordenVerwijderen