zaterdag 8 december 2012

Kapper

Toen ik in de geldproblemen kwam ben ik een tijd niet of zo weinig mogelijk naar de kapper geweest totdat ik besloot dat  het gezegde"als je haar maar goed zit" echt wel voor mij van toepassing was. Omdat ik weinig naar de kapper ging zat mijn haar niet echt goed en voelde ik mij nog armer dan ik was.Daarnaast past het niet echt bij mijn werkomgeving ( waar ik vaak ik pak  loop) dus als je het hebt over, wat is de grens van bezuinigen , was dit zeker ook een goede kanshebber.

Tegenwoordig ga ik wel weer regelmatig naar de kapper maar heb ik keuzes gemaakt, ik kies ervoor om geen extra verzorging erin te laten zetten ( scheelt 10 euro) en laat het niet in model föhnen of iets dergelijks.
maar laat het alleen even droog föhnen en breng het de volgende ochtend dan zelf in model  ( scheelt ook weer 20 euro) Naar de kapper is nog steeds een hele investering maar dat heb ik als volgt opgelost.

Ik koop haast nooit iets en als ik iets koop is het voor de kinderen of mijn man maar om iets voor mezelf te kopen /betalen heb ik het volgende gedaan. Ik spaar elke week 7,50 en zet dat bedrag automatisch apart op een spaarrekening van Moneyou. Ik merk daar weinig van omdat het elk week om een klein bedrag gaat. Op die rekening spaar ik dan voor dit soort dingen. Het is mijn " Annelieya leuke dingen pot "

p.s  wat mijn oudste kind niet weet,  ik doe dat op dezelfde manier voor rijbewijs oudste kind. Ik spaar dan 4 jaar een klein bedrag en als kind kan starten voor rijbewijs krijgt oudste kind dat als cadeau.  En ik hoop dat ook voor de andere kinderen te kunnen doen in de toekomst.

Zo ik ga nu afsluiten ,vandaag lekker op visite bij één onze beste vrienden. Ik wens jullie een fijn weekend met of zonder sneeuw ( waarschijnlijk afhankelijk van waar je woont)


Groetjes Annelieya

5 opmerkingen:

 1. Ik heb jarenlang geen kapper bezocht en heb er prachtig lang haar aan overgehouden. Manlief vindt het fantastisch :)
  Nu heb ik een kleine kapsalon gevonden waar de mannen voor 10 (groot+kort koppie), kind voor 7,5 (halflang) en ik voor 15 euro (puntjes) geknipt en geheel gestyled de deur uit ga. Nog een tientje erbij en ik word helemaal geverfd (m'n haar dan:); aangezien met haren tot je middel het geen makkie is (tenminste niet in een witbetegelde badkamer), laat ik dat een paar keer jaar bij de kapper doen.
  Volgens mij zijn dergelijke kapsalons overal te vinden. Of een kappersschool, lees ik ook wel eens over. Of een thuiskapster (dat gaat meestal via via)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je van die 7,50 ook naar de kapper kan, dan valt het wel mee met die kosten.

  Ik twijfelde laatste tijd soms heel even over de kapper als kostenpost (zij verft eens in de 5-6 weken en knipt om de keer - dus eens in de 10-12 weken.Dat kost me gemiddeld 25 euro per maand.

  Elke keer dat ik het overdenk kom ik er op uit dat ik de kapper niet wil missen.
  Het verven zou in theorie zelf kunnen, maar scheelt niet eens zo veel. Daarbij ben ik een beetje een kluns en kleurt de badkamer mee als ik mijn haar zelf verf.

  En niet verven.... nog niet! Ik vind mezelf te jong om al grijs te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb besloten om niet meer naar de kapper te gaan, puntjes knippen kost me 19,80 euro, wat een bedrag he? , verven wil ik ook niet meer, word nu respectabel mooi grijs, hihi, wat een rust, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben zeker al 20 jaar niet meer bij een kapper geweest : mijn man knipt mijn haar met een kappersschaar.Mijn haar is al jaren in carré geknipt en ik heb het nog nooit geklerud of laten kleuren. Ik knip mijn man zijn haar (of wat er nog van overblijft) al jaren met een tondeuze. Onze oudste heeft zelf ook al kinderen en knipt, zowel het haar van haar man als van de kindjes ook zelf. Ik liet haar de eerste keer aan mijn haar knippen toen ze een jaar of dertien was. De eerste keer was het totaal assymetrisch maar ik heb het toen 'zo' gelaten. Zij heeft mijn haar geknipt tot ze alleen ging wonen en toen heeft mijn man haar functie als kapper overgenomen. Niemand van ons heeft een kappersopleiding gehad.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben al ruim een jaar niet naar de kapper geweest omdat ik het niet kan betalen. Ik baal er van, ik heb ook gemerkt dat het een stukje van mijn zelfvertrouwen wegneemt. Omdat het nu eigenlijk nooit leuk zit, alleen maar in een staart.
  Hopelijk kan ik er volgend jaar een beetje geld voor apart zetten.

  BeantwoordenVerwijderen