zondag 9 december 2012

Tekort

Veel non profit organisaties komen door de crisis in de knel. Minder inkomsten van donateurs. bedrijfsleven , fondsen en gemeentes, bezuinigingen en het niet kunnen invullen van bepaalde functies zorgen ervoor dat veel dingen niet meer kunnen.Er is immers minder geld en minder mankracht waardoor projecten niet uitgevoerd of gestopt worden of helemaal niet kunnen worden opgepakt.

Hierdoor komen veel organisaties in de knel en is er een dringende behoefte aan vrijwilligers. Van de week stond er nog een stuk in de krant over de zorgsector die dringend op zoek zijn naar vrijwilligers maar dat  geldt natuurlijk ook voor organisaties die werken op het gebied van natuur, dieren, begeleiden van gehandicapten , kinderen, sport enz.. Ik vind het zelf zeer waardevol om naast mijn werk,gezin ook als vrijwilliger klaar te staan om te helpen. Vrijwilligerswerk geeft heel veel , inspiratie, gezelligheid, je leert nieuwe mensen kennen die misschien normaal gesproken niet op je pad komen en je ontwikkelt nieuwe vaardigheden. En bovenal ik word er gewoon heel erg blij van .

Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten, je kan vrijwilliger zijn op de school van je kinderen, achter de schermen werken bijvoorbeeld als administratieve kracht, scholing geven aan kinderen, af en toe meehelpen aan een natuurproject, fondsen werven of achter de bar staan bij een verzorgingshuis en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Het maakt daarnaast niet uit of je 2 x 4 uur per jaar ergens meehelpt of elke week  6 uur werkt als vrijwilliger. Alle bijdragen van vrijwilligers zijn voor een organisatie even belangrijk en gewaardeerd. Het kost alleen een beetje van je tijd maar je krijgt er wel heel veel voor terug.

Kijk eens een keertje op de website  fondsen.org voor leuke vrijwillige vacatures.Geen opmerkingen:

Een reactie posten