vrijdag 25 januari 2013

Weer binnen

Op onze rekeningen is net het salaris weer gestort, de is erg fijn maar als de hypotheken en de vaste lasten weer zijn afgeschreven blijft er na betalen van 2 extra rekeningen deze maand niet zoveel over. Soms benauwd mij dat, dat je nu al weet dat het de hele maand weer strak plannen wordt. Aan de andere kant, ik kan mijn rekeningen betalen en dat is wel anders geweest. Geld heeft toch wel veel invloed op ons leven , ook al willen we dat wellicht niet, we hebben geld ook nodig om de benodigde dingen te kunnen kopen of doen.Vaak heb je een soort haat liefde verhouding met geld.

Ik zorg ervoor dat dit weekend de rekeningen die niet automatisch betaald worden zijn betaald, leg wat geld opzij voor het huishouden en onverwachte gebeurtenissen. Spaar nog 100 euro extra en leg wat geld weg voor onze vakantie.En dan zijn we weer klaar voor de komende maand.

We gaan dit jaar wel op vakantie maar gebruiken daar niet ons vakantiegeld voor, we hebben voor deze vakantie namelijk gespaard en betalen daarnaast maandelijks een bedrag, zodat we niet in 1 keer een groot bedrag moeten betalen. Dat betekent dat we ons vakantiegeld deels op de spaarrekening zetten en deels waarschijnlijk investeren in een nieuwe verwarmingsketel. Deze is namelijk erg oud en nu het koud is merken we dat hij moeite heeft met opwarmen, hij doet daar een stuk langer over. Dus we hopen dat hij het nog even blijft doen.

Dit weekend hebben we een rustig weekend, WK Sprint is dit weekend ( dus dat is weer genieten) we moeten wat kinderen op en neer rijden naar clubjes /vriendjes en ik heb zelf nog wat te doen, soppen nog even het huis, doen de was en strijk maar verder geen afspraken .Dus heerlijk genieten en gelukkig gaat het weer dooien ( wellicht maak ik daar niet iedereen gelukkig mee, sorry ik ben een lentemens ) maar ik ben er wel blij mee eindelijk weer normaal de deur uit en geen zorgen over hoe naar het werk te komen. Ik ben nu al blij dat het langer licht is, ik vind de donkere dagen vaak wel gezellig maar word eind januari meestal ongeduldig en wacht op de lente. Ik ben al hard bezig met het verzamelen van boterkuipjes en wc rolletjes zodat ik tijdig weer kan beginnen met de moestuin. Ik ga  wellicht dit weekend even googelen voor een zaaiplan.Wie/wat/waar/wanneer zaaien en planten kan ik dan alvast gaan puzzelen.

Ik wens jullie een fijn weekend en geniet van alle mooie momenten.

Groetjes Annelieya
4 opmerkingen:

 1. Hier gaat het precies zo hoor, heel even lijken we rijk en dan gaat de hypotheek er weer af, worden de rekeningen weer betaald en wordt het weer passen en meten met uitkomen. En soms lijkt er bijna direct al geld bij te moeten. Nou ja, hopelijk wordt dat steeds minder en komt er steeds meer ademruimte :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ongeloveloos, he, de bedragen waar het tegenwoordig om draait. Ik vind het niet normaal en zou nu echt niet kunnen leven van het 'sociaal minimum' met ons drietjes. Dat is echt veel te weinig! Chapeau voor wie het doet!

   Verwijderen
 2. Ik zit de 13e maand (eind januari) nu op de rekening te kijken ondanks dat we 'braaf' waren sinds half december.... Maar ja, geen buffer, kapotte droger... dat dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook bij ons is de dag dat het geld op de rekening staat ook weer verdwenen. Alles wordt weggebudgetteerd en dan moeten wij weer een hele maand wachten op nieuw om per slot weer hetzelfde te doen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen