zondag 17 maart 2013

Zaadbommen en andere leuke initiatieven


Ik wilde in onze wijk al een tijdje iets opzetten, ik woon in een rustige wijk waar nog veel mensen wonen die 40 jaar geleden er zijn komen wonen met een gezin en een groot aantal woont er nog steeds.Het zijn vaak de ouders van kinderen waarmee ik op school speelde. Ik ben namelijk 4 jaar geleden terug verhuist naar de stad waar ik geboren ben en kwam toevallig in dezelfde wijk terecht als mijn ouders ( die wonen er na 40 jaar ook nog )Het is een fijne rustige wijk zonder veel drukte op straat en voldoende ruimte.

De gemeente is bij ons ook aan het bezuinigen en dat zie je zeker ook aan de groenvoorziening. Ik ben dol op alles wat met de natuur te maken heeft en wil graag een project opzetten om de groenvoorziening in onze wijk samen met de buren op orde te houden.Er zijn ook een aantal bewoners die de tuin niet meer zo goed kunnen onderhouden en ik wil proberen of we met z'n allen daar iets mee kunnen doen.

Ik ben hierdoor ge├»nspireerd door een project van Rob van Eden en Hanneke van Veen meergroenzelfdoen
( vergeet als je in Den Haag woont niet te stemmen!) en  door andere artikelen waardoor ik er nu met de start van het seizoen iets mee wil gaan doen. Ik was er vorig jaar al mee bezig doordat ik een artikel over zaadbommen had gelezen en nu wil ik er dit seizoen mee aan de slag.

Ik had nog een cadeaubon van Bol.com en heb een 2e hands boek gekocht zaadbommen
Het komt van de week binnen en ik ben zeer benieuwd.

Ik heb zo zin in positieve dingen en ik voel de lente eraan komen. Ik heb dan zin om veel buiten te zijn en lange wandelingen te maken over het strand  of in de polder , leuke fietstochten met de kinderen te maken , genieten van de zon, moestuin maken en vooral de komende maanden veel plezier te maken en genieten van de natuur.

Ik wens jullie een fijne zondag  ( bij ons schijnt de zon niet op dit moment maar misschien bij jullie wel :-))

Groetjes Annelieya

3 opmerkingen:

 1. Wil ik altijd nog tegen je zeggen: dat ik vind dat je enorme veerkracht heb,ik lees al een tijdje mee en af en toe denk ik 'sjonge' in zo'n situatie zal ik snel mijn kop laten hangen.

  Laat ik maar een zonnesteek oplopen, en ook positieve dingen doen!

  fijne zondag,

  Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes met je plannen. Het lijkt me heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen