vrijdag 5 april 2013

Heel wat bij te lezen

Ik merk het nu ik inlog, ik heb weer heel wat blogjes bij te lezen ( en dat ga ik ook zeker doen dus dat wordt weer genieten) Ik blog op dit moment wat minder omdat ik het gewoon erg druk heb, extra zorg om geliefde naaste, druk met werk, druk met het gezin dus op dit moment komt het er wat minder van. Ik vind dat jammer maar berust erin omdat ik toch niet alles tegelijkertijd kan doen.

Zuinig leven is voor mij een manier van leven geworden met pieken en dalen. Maar ik word er nog steeds blij van dat ik die keuze heb gemaakt, Liever vechten dan vluchten.  Ik ben mij zo bewust dat elke keuze die je maakt betekent dat je richting aan je leven geeft , zelfs een verkeerde keuze is een keuze.

Ik heb nu bewust gekozen voor een leven met minder, geluk en liefde zijn voor mij het belangrijkste.Voor mij  niet de  nieuwste gadgets,  de laatste mode ( en dat voor iemand die ontwerper is geweest) een groter huis en dure auto.Ik wil  een leven in balans , niet teveel spullen, geen geld uitgeven aan onnodige zaken en daarnaast duurzaam en milieubewust leven.Ben ik roomser dan de paus, absoluut niet ik kan nog heel veel verbeteren, ga ook weleens de mist in en koop dan toch iets wat niet noodzakelijk is ( dat is dat lieve meisje dat houdt van mooie dingen) maar ik koop veel bewuster. Ik wik en weeg, ik stel de aankoop uit , spaar het bedrag eerst bij elkaar en als ik het dan nog wil hebben dan koop ik het. En niet eerder dan dat.

Hetzelfde geldt voor boodschappen, deze week heb ik extra geld uitgegeven aan boodschappen maar dat doe ik dan als investering .Ik koop een aantal aanbiedingen dan extra groot in zodat ik daarop weer geld bespaar. Ik zorg er dan wel voor dat het geen bederfelijke waar is  en sorteer de spullen op houdbaarheidsdatum.

Deze week zijn ook de laatste woekerpolissen op onze rekening gestort, dat is erg fijn.Het voelt goed dat ik er vanaf ben , vroeger was ik echt overdreven luxe verzekert en in het begin durfde ik ze niet op te zeggen maar uiteindelijk ben ik daar wel aan begonnen. Dit waren de laatste 2 die ik wilde opzeggen en  dat scheelt weer 50 euro per maand aan vaste lasten en het uitgekeerde geld staat inmiddels op de spaarrekening.

Dus als ik het zo overzie, bewust en zuinig leven is een way of life geworden en daar ben ik blij mee.

Fijne weekend!

Groetjes Annelieya

3 opmerkingen:

  1. Fijn dat het echt een gewoonte is geworden! Dan wordt het ook makkelijker en niet steeds een inspanning.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Annelieya, fijn dat er weer een stukje is opgelost en dat je je er goed bij voelt. Dat is inderdaad belangrijker dan materiële zaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hoop voor je dat je ooit je tweede huis/hypotheek kwijtraakt. Al dat geld dat dat per maand kost kun je dan als buffer op de spaarrekening gebruiken of extra aflossen, wat je maar wilt. Maar die vrijheid die zal ongekend zijn omdat je niet meer onnodig uitgeeft.

    BeantwoordenVerwijderen